Valkosuklaan ja metsämarjojen vastustamaton liitto

Varhainen lintu madon nappaa. Ja jos ei nappaa, sitä matoa siis, niin saa ainakin tehtyä viisi kakkua. Puuhakkaan aamun jälkeen kävimme nautiskelemassa heräävän kaupungin hyörinästä. Matkaan tarttui mm. yksi verho, jonka käyttötarkoitus selviää vielä lähiaikoina :)

Tässä juustokakussa maistuu kesä! Itse poimitut mustikat ja metsävadelmat muodostavat valkosuklaan kanssa konstailemattoman liiton, jonka vertaista saa juustokakkumaailmassa hakea. Kannattaa kokeilla :)

Pohja (n. 24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan)

175 g murenevaisia keksejä

75 g voita

Murskaa keksit ja sekoita sulan voin kanssa. Levitä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin odottamaan varsinaista juustokakkuosiota.

Täyte

2 rasiaa (a´175 g) Philadelphia-tuorejuustoa

4 dl vispikermaa

150-200 g valkosuklaata

(tomusokeria)

2 liivatetta

tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi. Vaahdota kerma. Yhdistä tuorejuusto ja vaahdotettu kerma. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ("palaa" todella helposti!) ja lisää suklaasula kermajuustoon. Maista. Jos tarvetta, lisää tomusokeria sen verran, että saat seoksesta sopivan makean. Itse käytän leivonnassa aina laktoosittomia tuotteita, jotka vaikuttavat valmiin tuotoksen makeuteen. Kiehauta vesitilkka ja lisää lionneet liivatteet siihen. Lisää liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kerma-suklaa-juustoseokseen. Kaada seos keksimurupohjan päälle ja anna olla jääkaapissa parisen tuntia (pinnan pitää hyytyä ennen kiilteen laittamista).

Kiille

2 minigrip-pussillista metsämarjoja (2-3 dl)

3 liivatetta

tilkka vettä/marjamehua

Sulata marjat (jos käytät pakastetta). Ota tilkka marjamehua sivuun, kiehauta se ja lisää siihen kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Lisää liivatevesi varovasti marjaseokseen. Kaada kiille hyytyneen kakun päälle. Anna kakun hyytyä vielä jääkaapissa muutama tunti, ihan vaikka seuraavaan päivään.

Koristele kakku mieleiseksesi!

Ihania leipomishetkiä :)