Vanha kunnon mokkakakku

Pienenä tyttönä rakastin mokkakakkua, tuota harvinaista herkkua! Siinä maistui kahvi ja tuoksui rauhallinen pyhäaamu. Jääkaappikylmän kakun päällä olleet mokkaruusukkeet napsahtivat mukavasti suussa ja toivat hymyn huulille.

Ja vaikka kuinka vatkaan ja veivaan, lapsuuden makumuistot säilyttävät kultareunansa vielä vuosikymmenten jälkeen. Ehkäpä äidilläni oli joku salainen ainesosa, jota hän ei koskaan kirjannut ylös...

Jokamaun rakeita tai äidinrakkautta, joka tapauksessa tällä äidin kreemiohjeella pääsee aikas lähelle alkuperäistä makuelämystä :)

Mokkakakku

17-20 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan

3 munan täytekakkupohja

3 munaa

munien painomitan verran sokeria

munien painomitan verran jauhoja (2/3 vehnäjauhoja ja 1/3 perunajauhoja)

1,5 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri ja lisää lopuksi vaahtoon toisiinsa sekoitetut jauhot. Paista kakkupohjaa 175 asteessa n. 30 min. Jäähdytä.

Mokkakreemi (riittää väleihin ja pintaan)

2 munaa

2 dl sokeria

3 dl vahvaa kahvia

3 tl perunajauhoja

300 g voita

Kiehauta kattilassa muut ainekset paitsi voi. Kun seos pulpahtaa, nosta kattila liedeltä. Jäähdytä. Vaahdota voi ja lisää jäähtynyt kahviseos vaahtoon. Vatkaa tovi niin saat kauniin vaahdon.

Halkaise kakku kolmeen osaa. Kostuta kakkupohjat maidolla ja sipaise vadelmahilloa/mansikkahilloa väliin (miltähän Lemon Curd maistuisi välissä - raikaistaisi mukavasti kakkua?). Ota täytteeseen n. puolet kreemistä. Levitä kreemi vadelmahillon päälle ja toista täytekerros.

Kuorruta kakun pinta mokkakreemillä ja koristele mieleiseksesi.

Ihania herkutteluhetkiä!