Vappuaamun sillisarvet

Vappujalka vipattaa, joten mikäs sen osuvampaa kuin leipasta silliset vappusarvet :)

Mitään ruudinkeksijän suolapalaa tämä ei kuitenkaan ole. Vähän niin kuin voileipäkakun täytettä tekisi, kala vain korvataan sillillä (ja huomioidaan suolaisuus määrässä). Tarkemman sarvien pyörittelyohjeen löydät täältä Luumusarvet. Sen verran kokemuksen syvällä rintaäänellä on lisättävä, että lehtitaikinakierteet kannattaa kiinnittää toisiinsa sipaisemalla kevyesti vettä kierteiden päällettäin meneviin osiin.

Vappuaamun sillisarvet

Paketti lehtitaikinaa (tällä kertaa käytössä Lidlin lehtitaikinavalmiste, jääkaappisäilytettävä, josta saa 7 sarvea)

1 muna (sarvien voiteluun)

seesaminsiemeniä

Täyte:

75-100 g silliä (maistamalla tästäkin asiasta selvitään)

1 keitetty muna

100 g ranskankermaa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 rkl sinappia

ripaus sokeria

mustapippuria (tätäkin maun mukaan)

n. 1/5 punasipulia

2 rkl ruohosipulisilppua

Valmista sarvet ja voitele ne munalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 225 asteessa n. 12 min.

Keitä muna ja riko se kulhoon. Lisää pieneksi pilkottu silli, tuorejuusto, ranskankerma ja mausteet. Sekoita. Pursota täyte sarviin. Täyteannoksesta riittää mainiosti tuohon seitsemään sarveen.

Täytä sarvet vasta vähän ennen ruokailua, niin lehtitaikina ei turhaan vety.

Leipomisen iloa!