Vappubrunssin suolaisenmakeat juustokakut

Vappuinen brunssikori kaipaa Sillisarvien lisäksi myös palasen makiaa. Juustokakun pakkaaminen retkievääksi ja varsinkin sen siisti palastelu kivennokassa saattaa osoittautua haasteelliseksi, mutta onneksi Salted caramel pie taipuu mukavasti myös muffini/pullavuokiin.

Perinteisesti juustokakuissa käytetään keksimuru-voipohjaa, mutta tällä kertaa valitsin voin kaveriksi gluteenittomat suolatikut. Ei ihan se perinteisin juustokakkupohja, mutta jos omaan makuaisiin on luottaminen, niin suosittelen kokeilemaan. Suolatikuissa itsessään on nimensä mukaisesti suolaa, joten muuta suolaa kakku ei mielestäni enää kaipaa.

Pienet juustokakut

Annoksesta tulee n. 15 muffinikokoista juustokakkua

Pohja:

95 g gluteenittomia suolatikkuja (saa mm. Lidlistä)

40 g voita

Murskaa suolatikut pieneksi muruksi ja lisää sulatettu voi. Ripottele pohja-ainesta ohuelti muffinivuokiin.

Täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 rkl sitruunamehua

2 kananmunaa

1 rkl maissitärkkelystä

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Jaa täyte muffinivuokiin. Paista kakkuja 160 asteessa n. 20 min.

Kinuski:

1,5 dl kuohukermaa

1,5, dl fariinisokeria

Keitä kinuskia miedolla lämmöllä kunnes seos sakenee. Kaada vähän jäähtynyt kinuski muffinivuoissa olevien juustokakkujen päälle. Juustokakkujen pintaa voi kevyesti painaa lusikalla alaspäin, niin saat pienen poteron, jossa kinuski istuu mukavasti paikallaan. Kun kaadat kinuskia, varo muffinivuokien reunoja, sillä kinuski jämähtää mukavasti kiinni paperiin :) Voit myös ottaa juustokakut pois vuoista ennen kinuskin levittämistä.

Ihania herkutteluhetkiä teille kaikille !