Vauhdikkaan alkuviikon sopivasti oikaistu pinaattilasagne

Onnistunut ennakointi helpottaa arkea. Varsinkin sellaisina hetkinä, kun miehen työtie vie Kotkaan, itseä kutsuu Jyväskylä, tyttö suuntaa eskariin ja poika kouluun. Tuleva alkuviikko koettelee kokeneemmankin kalenteroijan sarakkeiden leveyttä. Olemme kuitenkin siinä onnellisessa asemassa, että meillä on Mummi, tuo keikkaileva kodinhengettäremme, joka saattaa niin lapsen eskariin kuin lenkittää Lumi-luppanankin.

Lasagne on siinä mielessä armelias ruoka, että sen voi tehdä hyvin monella eri tavalla. Toiset tykkäävät siitä, että valkokastike valuu kerrosten välistä vielä paistettunakin, meillä taas valkoiset liemet ihan missä tahansa sapuskassa ovat kauhistus (tämän täytyy olla jotain ohimeneväää...onhan?).

Vaikka monien ruoka- ja leivontaohjeiden kohdalla vannonkin aidon ja alkuperäisen nimeen, on lasagne tässä asiassa säännön vahvistava poikkeus. Valion Mustapekka -ruokakerma (Eila) on todellinen löytö ja korvaa kotihellalla tapahtuvan maitoliemikeittelyn yksi-nolla.

Kunnon annos pinaattilasagnea

750 g jauhelihaa

1 makea sipuli

reilusti mausteita: pippuria, paprikaa, suolatonta lihamaustetta, valkosipulijauhetta ja yrttejä

2 x 500 g tomaattimurskaa

2 (5 dl) Valion Mustapekka-ruokakermaa

n. 20 pinaattilasagnelevyä

n. 150 g raastettua Oltermannia

Paista jauheliha ja sipuli pannussa ja mausta mieleiseksesi. Pippurin lisäämisen kohdalla kannattaa muistaa, että Mustapekka-ruokakermassa on itsessään pippuria. Lisää tomaattimurska jauhelihaan ja sekoita.

Valitse reilun kokoinen uunivuoka. Laita pohjalle kerros jauhelihakastiketta ja lado päälle ensimmäinen lasagnelevykerros. Kaada purkillinen kermaa levyille ja lisää seuraava levykerros. Sitten taas jauhelihakastiketta. Vuorottele näin, kunnes pinnalle jää kerros jauhelihakastiketta. Lisää juustoraaste päälle.

Paista lasagnea 175 asteessa noin tunti.

Herkuttele salaatin kanssa :)
Iloisia kokkailuhetkiä!