Venetsialaisten metwursti-purjopiirakka

Lauantaina vietettiin monin paikoin venetsialaisia, tuota pimenevien iltojen ja yhdessäolon juhlaa. Meidän kotikujalla tuo juhla tarkoittaa nyyttikestejä isossa teltassa, herkkuja notkuvia pöytiä ja pitkälle iltaan ulottuvaa yhdessäoloa. Ja jos oikein kovati vettä roilottaa, voi kestit siirtää autotallin puolelle.

Tosin omalta osaltani tämän vuoden venetsialaiset eivät jatkuneet lähellekään pikkutunteja. Antoisa työviikko imaisi eukosta osansa ja viikonlopun leivontapuuhat taas nappasivat toisen puolen. Lopputuloksena siis se, että kömpäsimme prinsessan kanssa jo kymmenen kantturoissa unten maille.

Tällä kertaa leipasin kekkereihin kaksi helppoa piirakkaa eli supermakean salted caramel pien ja suolapalaksi metwursti-purjopiirakan. Ohje on varsinainen karvalakkimalli eli täyteaineksia vaihtelemalla piirakasta saa joka suuhun sopivan.

Metwursti-purjopiirakka

Ohje on noin 24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan.

Pohja

125 g voita

2 dl vehnäjauhoja

1 1/5 dl juustoraastetta

0,5 dl vettä

Nypi pehmeä voi ja jauhot sekaisin, lisää vesi ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja levitä taikina vuoan pohjalle ja parin sentin verran reunoille.

Täyte

200 g metwurstia (tai vaikka savukinkkua)

peruspurjon valkoinen osa

nokare voita purjojen kuullottamiseen

(ripaus suolaa)

2 dl ruokakermaa

1,5 dl juustoraastetta

4 pientä munaa

tujaus mustapippuria

(muutama nokare aurajuustoa makua antamaan)

Suikaloi metwurstit ja purjo. Kuullota purjot paistinpannulla pienessä voimäärässä. Ripottele metwurstisuikaleet ja purjot piirakkapohjan päälle. Murusta aurajuusto täytteiden päälle. Sekoita munat, kerma ja juustoraaste sekaisin ja mausta pienellä ripauksella mustapippuria. Kaada seos piirakkapohjan päälle.

Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 min.

Maukkaita leivontahetkiä!

Ps. Alla oleva herkkupöytä on meidän kujan eilisista venetsialaisista :)