Viikonlopun kinkkuvoileipäkakku

Kevään juhlakausi lähestyy, joten kasataan tässä välissä ihan perusperinteinen kinkkuvoileipäkakku! Vaikka sitten vapun kunniaksi :) Jos kinkku ei nyt iske, löydät vinkit kylmäsavulohivoileipäkakkuun täältä.

Voileipäkakkujen tekeminen yllättää helppoudellaan. Lopputuloksesta ei koskaan tule likilaskoista ja jos täytteet maistaa huolella, ei mitään yllätyksiä pääse syntymään. Ainoastaan kostutuksen kanssa saa olla tarkkana. Jos leipä on aivan tuoretta ja maitoa/lihalientä roiskii rutkasti, saa helposti sitkaan leikkuu- ja suutuntuman. Suosin itse muutaman päivän levänneitä leipiä.

Kokoan aina voileipäkakun tuorekelmulla vuorattuun irtopohjavuokaan ja annan levätä yön yli. Tällöin maut ja kosteus tasautuvat ja pinnasta saa sileän ja helposti koristeltavan.

Kinkkuvoileipäkakku

Voileipäkakku on kasattu 17 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan

noin 700 g paahtoleipää

Täyte:

2 kunnolla kypsynyttä tomaattia

15 cm kurkkua

nippu kevätsipulia (maun mukaan, vähempikin riittää ja nippuja on montaa kokoa)

150 g suolakurkkua/sinappikurkkusalaattia

kunnon turaus hyvää sinappia (sinappikurkkusalaatin kanssa tätä ei tarvita...)

350 g kinkkua (täytteeseen)

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl ranskankermaa

ripaus mustapippuria

+ parhaaksi katsomasi koristelutarvikkeet

Palastele tomaatit, kurkut, kinkku ja sipuli pieneksi ja sekoita kaikki aineet keskenään.

Leikkaa paahtoleipäviipaleista reunat pois ja lado vuokaan ensin paahtoleipäkerros ja kostuta se esim. maidolla tai paketin ohjeen mukaan valmistetulla liha/kasvisliemellä. Lisää 1/3 täytteestä ja tasoita. Ohjeen mukaan valmistettuun kakkuun tulee 4 leipäkerrosta ja 3 täytekerrosta (leipäkerros päälimmäisenä).

Anna kakun tasoittua jääkaapissa yön yli.

Kuorruta kakku esim. tuorejuustolla tai tuorejuuston ja majoneesin/ranskankerman/kuohukerman yhdistelmällä (noin puolet ja puolet). Koristelussa voi antaa mielikuvituksen lentää :)

Iloisia leivontahetkiä!

Ps. Alla olevista kuvista voi vielä napata vinkkiä koristeluun!