Viikonlopun lasturuoka

"Sitä, mitä meillä syödään uutena vuotena", vastasi poikamme, kun kysyin häneltä ideaa tämän illan ruokailuun. Sen lisäksi, että tänään on perjantai, tänään on myös lastemme isän ja tuon minun vappuheilani (vuodelta 1998) syntymäpäivän aatto. Ei siis mikään turha perjantai!

Syntymäpäivän aatto on mitä parhain juhlahetki. Lapset nauttivat jännityksestä ja salaisuuksista, joten voitte arvata, millainen hyörinä meillä on tänään iltapäivällä ollut... Juniorit näet halusivat, että juhlapöytä on katettuna juuri silloin, kun isä tulee kotiin. Lahjat pitää olla pöydässä, samoin yhdessä valmistettu ateria. Ja niin kuin paremmissakin pidoissa on tapana, apukädet säntäsivät juuri sopivasti pihalle leikkimään ja jättivät varsinaiset valmistelutyöt yllättäen äidille :) Ja mikäs siinä, nauttikoot lapset vielä hetken kesäloman vapaudesta. Aikataulutetaan asioita sitten syksymmällä.

Teimme siis isälle lasturuokaa. Jos en ihan väärin muista, olen saanut tämän ohjeen noin 15 vuotta sitten tuttavapariskunnan kanssa vietetyn ruokailuhetken jälkimainingeissa. Simppeliä ja herkullista viikonloppuruokaa, jossa kaikenlainen soveltaminen ja sinnepäin tekeminen onnistuu :) Jos sinulla siis sattuu olemaan 600 grammaa jauhelihaa kaapissa ja tuorejuustostakin puuttuu pala, ei hätiä mitiä. Tämä ei lässähdä eikä räjähdä uuniin, vaikka aineksia vaihtelisi hyvinkin raskaalla kädellä.

Viikonlopun lasturuoka

Valmistettu n. 24 x 32 cm kokoiseen uunivuokaan. Jos käytät laakeampaa kippoa, vähennä tovi paistoaikaa.

n. 700 g jauhelihaa

2 kunnon pihvitomaattia

iso punainen paprika

2 pientä (puna)sipulia

400 g tuorejuustoa

400 g ranskankermaa

200 g juustoraastetta

Paista jauheliha kypsäksi ja mausta se makusi mukaan (mausteita saa laittaa reilulla kädellä). Palastele tomaatit, paprika ja sipuli pieniksi paloiksi.

Kaada tuorejuustot ja ranskankermat vuokaan, sekoita ne keskenään ja levitä vuoan pohjalle. Lisää seuraavaksi jauheliha ja kasvikset. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista tuotosta 200 asteessa uunin alatasolla n. 30 min. kunnes pinta saa hivenen väriä.

Nautitaan hyvässä seurassa raikkaan salaatin kanssa nacholastuilla syöden :)

Ihania viikonloppuiltoja teille kaikille, minä tyttö lähden tekemään muutaman juustokakun tulevan viikonlopun rippijuhliin (ei omiin). Makuina tällä kertaa mustikka ja sitruuna.