Viikonlopun onnistumisia ja varsinainen mahalasku!

Se on muuten hassu juttu tämä ihmiselo; yhtenä päivänä aurinko paistaa ja jo seuraavana päivänä kaikki romahtaa. Tai ei tietenkään kaikki. Yksi pieni sormi vain. Mutta se sormi voi olla kaikki kaikessa juuri sillä hetkellä. Näpertelijälle.

Perjantaina sain tehdä kakut pieneen hääjuhlaan ja jos palautetta on uskominen, onnistuin tehtävässäni. Omaan erinomaisuuteensa olisi mukava käpertyä, mutta ennen nenulinnostoa on kuitenkin syytä pitää mielessä yksi yrittäjätaipaleen keskeisistä opeista: onnistuneet juhlat - hyvä palaute. Ympärillä ihania ihmisiä, talon täydeltä iloista puheensorinaa, vieraat viihtyvät... Kakkukin maistuu :)

Kinkkuvoileipäkakku hääjuhlaan....
.... ja samoihin kemuihin lähti myös tämä mansikkahöttönen.

Lauantaina tein sitten kaakut rippijuhliin

Valkoinen pinta kätkee alleen domino-suklaamoussen ja jos omaan makuaistiin on uskominen, ei näistä ainakaan sitä suklaata jäänyt puuttumaan.
Suklaa-mansikkakakkua dominopohjalla
Mangokakku kotimaisella marjatwistillä

Ja sitten koitti sunnuntai. Aurinkoisena. Hetken aamukahvipöydässä asiaa pohdittuamme päätimme lähteä kiertämään Valkeajärven (tästä yhdestä Mikkelin upeimmasta ulkoilukohteesta tulee oma postauksensa myöhemmin). Ja sitten ihan retkemme loppusuoralla maan vetovoima voitti ja Ollikaisen rouva hävisi. Hetkeä ennen hiekkamaan ja nenän kohtaamista ehdin huomata, että vasen käsi jää rintakehän alle ja pikkurilli taittuu kämmenselän puolelle.

Lähikaupasta matkaan napattu herne-maissi-paprika antoi hetkellistä helpotusta, mutta kivun äityessä oli pakko käydä päivystyksen kautta. Kahdessa tunnissa pääsin sisään ja ulos, eikä röntgenkuvista löytynyt murtumaa. "Nyt et sitten muutamaan päivään leivo kakkuja", naurahti ystävällinen sairaanhoitaja, ja teippasi sormet yhteen. Hyvän asiakaspalvelun pisteet menee myös Ensineuvon asiantuntevalle sairaanhoitajalle, joka kehotti näyttämään kättä lääkärille.

Se on muuten yllättävän kova juttu, kun käsityöläisen käteen sattuu. Turvonnutta  ja särkevää kämmenselkää ja jäykkiä sormia katsoessani ehdin jo kuvitella vaikka mitä. Olen onnellinen siitä, etten kaatunut männäperjantaina. Olisi jäänyt kakut puolitiehen.

Kolme koota: kylmää, kohoasento ja kipulääkettä. Nautihan Sinä terveistä käsistäsi, minä yritän hoidella omani kuntoon!