Yli 10 ideaa pääsiäiskorttiaskarteluun (nappaathan hihasta, jos tiedät näille korteille uuden kodin!)

Pääsiäinen on tulvillaan iloa ja valoa  - niin leivonnassa kuin askartelussakin! Juuri nyt on hyvä hetki suunnata katseet kohti pääsiäisaskartelua ja raivata hetki aikaa perheen yhteiselle touhutuokiolle. Alla olevista kuvista löytyy vinkkejä niin kokeneemmalle askartelijalle kuin lasten kanssa tekevällekin! Askartelu jos mikä on laji, jossa tärkeintä on matka, ei itse päämäärää. Rakkaudella tehty ja ilolla valmistettu, eihän sitä muuhun kannata aikaansa tuhlata :)

Arvoisat mikkeliläiset bloginlukijat: tämä on juuri Teille! Jos olet mukana jossain sellaisessa toiminnassa (joko vapaaehtoisena tai palkollisena), missä näistä tässä postauksessa olevista korteista voisi olla iloa (joko suoraan jaettuna tai mallikappaleina), nappaa hihasta! Olipa se sitten vanhusten palvelutalo, lastensuojelun yksikkö tai vertaisryhmätoiminta. Tärkeintä on, että saan ilon jakoon!

Ja sitten itse asiaan eli korttimalleihin:

Korttikuvat, joko paperille painettuna tai erillisinä pahvinpaloina, ovat yksi tämän hetken askartelun muotijuttu. Korttikuvia löytyy kaikista mahdollisista aiheista eikä niiden hintakaan ole suuruudella pilattu. Alla oleva Easter Bunnies pääsiäisaiheinen korttikuvakokoelma on Käsitellen-puodista ja maksaa 0,80e:

Varsinainen korttikuva, hieman korttikuvaa suurempi kartonki ja sopivasti kolmiulotteisuutta tarratyynyillä. Korttiin saa näyttävyyttä tarratimanteilla ja paperikukilla.
Korttikuva istuu erinomaisesti myös suklaakortin kanteen. Puukuviomunat ja muutama höyhen eikä kuviotaustapaperi enempää koristeluja vaadikaan.
Yksinkertainen on kaunista :) Korttikuvan taustana hieman isompi kartonki, molemmissa revityt reunat. Pieniä paperikukkia ja höyheniä. Inka Gold -maali tekee revitystä reunasta kauniin.
Tämä on oma korttikuvalempparini! Taustaksi pieni kakkupaperi, Inka Goldilla korostetut kuvareunat ja juuttinarusta pieni linnunpesä. Pesään pieniä styroxmunia. Höyhenet reunaan.

Käytän korteissani paljon Big Shot -kuvioleikkurilla tehtyjä muotoja: lehtiä, munia, kukkia... Jos laitteen hankkiminen kiinnostaa, siinäkin asiassa kannattaa suunnata Käsitellen-verkkokauppaan! Ostointoa voi herätellä myös aikaisemman postaukseni avulla :)

Korttikuvien lisäksi toinen suosikkimateriaalini on huovutusvilla. Ihana pehmeys ja kevään värit! Perinteiseen neulahuovutukseen tarvitaan vain huovutusneula, pehmeä alusta (esimerkiksi pala vanhaa patjaa) ja piparkakkumuotti antamaan työlle muotoa. Piparkakkumuotti patjapalan päälle, villat muotin sisälle ja tökitään niin kauan, että haluttu kuvio on sopivan napakka :)

Sydänpiparkakkumuotilla tehty kana :)

Tuikkukortti vai suklaapatukkakortti, sen saa antaja valita:

Pitsinauha ja kuviotarrat. Aina ei tarvita ihmeitä näyttävään lopputulokseen!

Kuvioleikkurilla stanssatut munat taipuvat moneen:

Kuviolävistäjällä tehty sydänreunus, pienet ruusut ja rusetti.
Tässä kortissa on minun mieleinen värimaailma, vaikka se ei ehkä edustakaan ihan perinteisintä pääsiäistä.... Vai miten on?
Keltaista, iloa ja valoa!

Myös pienet puput kuuluvat pääsiäiseen....

Valmis sydänaukkoinen korttipohja ja valkoisella Inka Goldilla maalatut puupyörylät. Huovasta leikatut korvat ja korvien keskiöön aavistus vaaleanpunaista kartonkia. Irtopupunsilmät kruunaavat kortin!

Seuraavaksi mukillinen kevätiloa

Mukikortin ihanuus on siinä, että siihen voi laittaa mitä vain sopivan kokoista: suklaapatukan, elokuvalipun tai vaikka auringonkukansiemeniä :)

Tarramuna kartongille, leikkaus reunoja myöten ja kohotarroilla kiinni kartongille. Ihanan helppoa ja nopeaa:

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä, on yksi lempparitekniikoistani: pienillä sormilla pyöräytetyt kanat:

Reunukset on tehty kuvioleikkurilla, mutta kortin sydän on kanoissa: pienillä, peiteväriin uitetuilla sormilla tehdyissä muodoissa! Tussilla nokka, jalat ja heltta. Samalla sormitekniikalla voi tehdä myös pajunkissoja oksiin :)

Askartelun iloa ihan jokaiselle!