Yökyläilijän omenakeikaus

Outo olo. Istumme kolmestaan olkkarin sohvalla: Timo, Tomi ja minä. Lauantaina. Ja katsomme yhdessä Fort Boyard -kisailua.

Alkuviikosta Anni sanoi menevänsä lauantaina Piialle yökylään. "Mene vain", sanoin, vaikka arvelin, ettei keijukainen tosipaikan tullen lähde yksin mihinkään.

Ei muuttunut prinsessan mieli. Loppuviikosta tyttö soitti itse siskolleni ja sopi vierailusta.

Lauantaiaamunaaamuna seitsemän aikaan kuulimme Annin pupatusta olkkarista. Ei, käynnissä ei ollutkaan kotikoulu pupuille eikä lego friendsien kesälomamatka. Keijukainenhan se siellä jutteli Piian kanssa puhelimessa. Anni oli halunnut tietää, onhan varmasti tarjolla hänen herkkuruokaansa. Aamuseitsemältä. Lauantaina. Työ- ja opiskeluviikon jälkeen. Siskoparka.

Mutta sisareni ei hätkähdä, hän osaa tarttua hetkeen ja lähteä leikkiin mukaan.

Niin. Lasten kautta olen oppinut, miten ohikiitäviä hetket ovat. Veikkaan, ettei parin vuoden kuluttua Annikaan enää soittele aamuseitsemältä yökyläilynsä perään. Eikä intoile tädin ostamia uusia legoja.

Tai sitten intoilee, Anni on Anni :)

Nyt on sunnuntai ja saamme kohta yökyläilijan kotiin. Siskokin tulee koiransa kanssa, joten iltapäivästä ei ainakaan vauhtia puutu. Jotain mukavaa makiapalaakin halusin kahvin kanssa tarjota, joten leipasin helpon ja nopean omenakeikauskakun.

Yökyläilijän omenakeikaus

Valmistettu n. 25 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Kannattaa valita kiinteäpohjainen vuoka, jotten voisula valu ikävästi irtopohjavuoan reunoista uuninpohjalle.

90 g voita

1 1/4 dl fariinisokeria

1 tl kanelia

5 valkea kuulas -omenaa (tai mitä vain mukavan raikasta kotimaista satokauden herkkuomenaa)

Sulata voi ja lisää siihen sokeri ja kaneli. Sekoita. Levitä leivinpaperoidun kakkuvuoan pohjalle. Leikkaa omenat siivuiksi ja asettele ne mieleiseesi järjestykseen voi-sokerin päälle.

Valmista varsinainen kakkutaikina.

200 g voita

2 1/2 dl sokeria

2 munaa

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl mantelijauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää taikinaan. Sekoita. Levitä taikina tasaisesti omenaviipaleiden päälle.

Paista keikauskakkua uunin alaosassa 175 asteessa noin puolisen tuntia.

Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se vielä lämpimänä tarjoilualustalle. Maistuu erinomaiselta hyvän kahvin kanssa!

Leipomisen ja onnistumisen iloa!