Maailman helpoin ja maukkain suklaakakku

Oletko joskus haaveillut tekeväsi suklaakakkua joka vie kielen mennessään ja mitä ystävät eivät ikinä unohtaisi? Jos niin olet, nyt on sinun onnenpäiväsi. Haavesi toteutuu. Ja se onnistuu jopa ilman minkäänlaista vaivaa. Et edes tarvitse vatkainta ihanan suklaapohjan tekoon. Voiko enää mennä helpommin?

Pohja

(24 cm)

3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta (sokeritonta)
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa

Sekoita keskenään kuivat aineet

2 munaa
2 dl maitorahkaa
2,25 dl maitoa

Sekoita nämä keskenään

150g sulatettua voita

Kaada 'nestemössö' kuivien aineiden päälle ja sitten voi. Sekoita keskenään ruokalusikalla varovasti.
Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 180 asteessa noin tunnin verran.

Täyte

2 dl kermaa
400 g tummaa suklaata (vähintään 50%)
100 g voita

Lämmitä kerma kiehumispisteeseen. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi sileäksi massaksi (ganache). Älä vatkaa!
Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Ota talteen 3-4 rkl ganache-seosta kuorrutusta varten.
Vatkaa loput seoksesta ilmavaksi ja lisää huoneenlämpöisen voi, koko ajan vatkaten.
Leikkaa pohja kolmeen tai neljän osaan. Laita ylimmäinen takaisin vuokaan. Laita päälle osa suklaatäytteestä. Laita toinen suklaapohja ja taas päälle osa suklaatäytteestä. Toista uudelleen, jos leikkasit pohjan neljään osaan. Päällimmäiselle ei levitetä täytettä.
Laita jääkaappiin kovettumaan muutamaksi tunniksi.
Lämmitä ganache kuorrutusta varten. Ota kakku pois vuoasta ja aseta tarjotimelle. Kaada kuuma ganache kakun keskelle ja anna sen valua vapaasti reunoille.
Ripottele päälle pähkinöitä.

Lisää inspiroivia ohjeita löydät täältä:
http://sokerivaltakunta.blogspot.fi/