Nopea Snickers-kakku

Nopea Snickers-kakku

Uudenvuoden juhliin on ihana hieman panostaa, niinpä herkkupöytään nostetaan vuoden parhaita luomuksia.

Snickers-kakku tulee tehtyä useasti. Sitä paitsi, että se on nopea ja helppotekoinen, se on myös tosi hyvän makuinen ja siihen voit upottaa kaikki joulusta ylijäänet suklaapalaset. 

Nopea Snickers-kakku

Snickers-kakku

Brownies pohja:
(28 cm kakkuvuoka)

5 kananmunaa
4 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
5 rkl tummaa kaakaota
300 g voita
2 dl vettä

Täyte:

1 prk maapähkinävoita (chrunchy)
1 prk kondensoitua maitoa (valmiiksi keitetty)

Kuorrute:

200 g tummaa suklaata (tai suklaan jämiä)
1 dl kuohukermaa
 

Nopea Snickers-kakku

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Vuoraa kakkuvuoka paperilla.
Sekoita vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään.
Sulata voi.
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa sulatettua voita ja vettä hetki. Sekoita muna-sokeri seokseen. Lisää jauhot ja vatkaa pienellä nopeudella vain sen verran, että taikina sekoittuu.
Kaada vuokaan ja paista noin tunti. Kokeile tikulla.

Kun pohja on hieman jäähtynyt, leikkaa se kolmeen osaan.

Levitä pohjan päälle puolet maapähkinävoista.
Levitä sen päälle puolet kinuskista. Laita toinen pohja ja toista.
Päällimäiselle pohjalle ei laiteta mitään.

Laita kakku jääkaappiin pariksi tunniksi.

Keitä kerma ja kaada sen paloitellun suklaan päälle. Sekoita sileäksi. Anna seisoa huoneen lämmössä noin 15 minuuttia.

Levitä suklaa kakun ympäri ja tasoita ronskisti. Laita loput suklaasta kakun päälle. Laita takaisin jääkaappiin hetkeksi. Jos haluat, laita päälle strösseleitä.

Nauti hyvässä seurassa!

Nopea Snickers-kakku