Askartelin joulukoristeeksi tv:stä tutut korkkiporot

Näin YLE:n Aamu tv:ssä, kun Minna Haapakoski esitteli kuohuviinipullon korkeista tekemiään poroja. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä, joten pakkohan niiden tekoa oli kokeilla.

Viime vuosien aikana olen askarrellut vain joulukortteja, joten vähän mietitytti mitä näistä tulee vai tuleeko mitään...No, ei muuta kuin poroa sarvista kiinni ja hommiin!

Ensin aloin miettiä, että mistä korkit, koska minulla ei ole ollut tapana säästää skumppapullon korkkeja. Pitääkö tässä alkaa tyhjentämään kuohuviinipulloja, jotta pääsee askartelemaan. Onneksi muistin, että työkaverillani on korkkeja kerättynä, niinpä käännyin hänen puoleensa ja sain niitä, kiitos!

Minnan ohjeen mukaan tarvitsin yhteen poroon:

• 2 kpl kuohuviinipullon korkkeja
• 2 kpl grillitikkuja
• 2 kpl mustia nuppineuloja
• vaahteranoksia
• musta tussi
• oksasakset
• piikkityökalu
• sivuleikkuri

  1. Alkuperäisessä ohjeessa kehotetaan käyttämään vaahteran oksia, mutta minä nappasin maasta jotain irto-oksia, koska en ehtinyt etsiä vaahteraa ja porothan piti päästä tekemään HETI.
  2. Väritä grillitikut mustalla tussilla ja laita hetkeksi kuivumaan.
  3. Leikkaa mustaksi väritetyistä grillitikuista sivuleikkureilla neljä sopivan mittaista jalkaa ja kaula.
  4. Valitse parhaimmat korkit.
  5. Tee piikillä ensimmäiseen korkkiin reiät, joihin saat työnnettyä kuivuneet grillitikkujalat. Tee samaan korkkiin takapuolen kohdalle pieni reikä hännälle, johon työnnät pienen pätkän oksaa.
  6. Toiseen korkkiin voit tehdä sarvia varten piikillä reiät, joihin laitat oksat paikoilleen.
  7. Tee silmät lyhentämällä sivuleikkureilla nuppineulat noin 1 cm mittaisiksi. Paina neulat korkkiin, jossa sarvet jo ovat.
  8. Lopuksi tee molempiin korkkeihin piikillä reikä ja yhdistää ne toisiinsa kaulakappaleella (mustaksi maalatulla sopivan pituisella grillitikulla)

Minun poroillani on aika pitkät sarvet eivätkä niin runsaat Minnan poroihin verrattuna. Luulen, etteivät porojeni pitkät sarvet kestä ensi vuoden jouluun, mutta voin ne helposti sitten vaihtaa uusiin. Mutta mielestäni poroistani tuli silti oikein söpöt ja löysivät heti paikkansa huonekuusen vierestä.

Skumppakorkkiporot kynttilän valossa

Ihanan kekseliäs idea ja helppo toteuttaa tällaisen kerran vuodessa askartelevan poropeukalonkin :)

Ihanaa sunnuntaita <3

Raisa