Belgialaiset vohvelit, kauramaidosta!

Rapeat, paksut, mehevät vohvelit, nämä on niin herkullisia! 
Päätin kokeilla miten Belgialaiset vohvelit toimii kaurajuomasta tehtynä, hyvin toimii.
Tällä kertaa kokeilin lisätä myös vohvelitaikinaan ripauksen kardemummaa ja se antoikin mukavasti makua vohveleihin, suosittelen kokeilemaan, mutta sen toki voi jättää vallan hyvin poiskin!

Vohveleiden kanssa tietenkin tarjoiltiin kaurapohjaista vaniljajäätelöä, tämä maito - ja soijavapaa herkku sopi erinoimaisesti mansikoiden kanssa vohveliherkutteluun! 

Belgialaiset Vohvelit - Belgium waffles

(ohjeesta tulee noin 10kpl vohveleita)

3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1tl kardemumma
1/3 tl suolaa

2 kananmunaa
2,5 dl kaurajuomaa tai maitoa

150 g voita

Sulata ensin voi ja anna jäähtyä muun valmistuksen ajan. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri kardemumma sekä suola. Sekoita toisessa kupissa kaurajuoma/maito ja kananmunat. Sekoita seuraavaksi nämä kaksi seosta keskenään ja lisää sekoituksen loppuvaiheessa hieman jäähtynyt voi joukkoon. Sekoita hyvin sekaisin, taikina jää aika paksuksi ja paista vohveliraudalla vohveliraudan ohjeiden mukaan. 
Vohvelit on heti raudasta ottamisen jälkeen hetken pehmeitä, älä pelkää ne muttuvat herkullisen rapeiksi hetken päästä.

Maukkaita hetkiä, 
Heidi