Erilainen tyttöjen ilta - uusia elämyksiä klassisen musiikin parissa Faunin illassa

*Kaupallinen blogiyhteistyö Lappeenrannan kaupungin kanssa*

Sopraano Helena Juntunen ja Lappeenrannan Kaupunginorkesteri

Ollaanhan me kaikenlaisilla keikoilla sekä festareilla käyty, tanssittu ja laulettu kevyen musiikin tahtiin. Autoradiossa ja suoratoistopalvelussa päivittäiset musiikkivalintamme koostuvat päivän listahiteistä. Mutta, että kaupungin orkesterin konserttiin. Nyt mennään aivan uuteen musiikkikokemukseen, jännää!

Arki on niin hektistä meillä molemmilla, että yhteinen aika pyritään viettämään rentouttavan tekemisen merkeissä ja uusia elämyksiä hankkien. Olimmekin innoissamme kun meille tarjottiin mahdollisuutta osallistua Lappeenrannan kaupunginorkesterin syksyn 2018 avajaiskonserttiin. Molemmilla kokemukset klassisen musiikin konserteista rajoittuvat kouluaikoihin. Lähdimmekin avoimin mielin Faunin iltaan Lappeenranta saliin kuuntelemaan Lappeenrannan kaupunginorkesteria.

Vähän kyllä mietitytti kuinka hienosti sinne pitää pukeutua, missä välissä saa taputtaa, kauan konsertti kestää ja onko siinä väliaikaa? Kuitenkin itse konsertissa huomasimme miettineemme näitä asioita aivan turhaan. Pukeutuminen konserttiväellä oli rennon siistiä. Ja muita seuraamalla huomasimme jo konsertin alussa muunmuassa missä kohdissa kuuluu taputtaa. Ilmapiiri konsertissa oli leppoisa ja ihmiset olivat selvästi tulleet rentoutumaan ja nauttimaan upeasta musiikista. 

Välitöntä tunnelmaa loi myös ennen konserttia ollut taiteilijatapaaminen. Sopraano Helena Juntunen kertoi kuulumisistaan ja tulevista esiintymisistään. Tavattavissa oli myös Lappeenrannan kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja, konsertin kapellimestari Vytautas Lukočius, joka kertoi illan konsertin teoksista ja kesän vietostaan.

Konsertissa musiikki oli oikeasti pääasia, kaikki olivat keskittyneet kuuntelemiseen. Yleisö kunnioitti orkesterin esiintymistä, eikä kukaan puhunut tai näprännyt puhelinta toisin kuin klubikeikoilla. Solistin huikea suoritus tulkita musiikkia laulamisen lisäksi ilmeillä ja eleillä tekivät vaikutuksen. Orkesterin esiintyminen vaatii yhteisen kokonaisuuden lisäksi huikeita yksilösuorituksia.

Konsertti itsessään oli kokemuksena upea. Vaikuttava musiikkielämys sopii kaikille, ei tarvitse tietää säveltäjistä tai ymmärtää sävellajeista, jotta voi kokea musiikin voiman.

Työpäivän jälkeen elävä musiikki vei mukanaan aivan toiseen maailmaan ja sai unohtamaan arkisen kiireen. Konsertista lähtikin rentoutuneena ja rauhallisella mielellä kotiin.

Orkesterin ohjelmisto on syyskaudella hyvin monipuolinen. Meidän mielenkiinnon herättivät muun muassa konsertit My name is James Bond sekä Seikkailun säveliä perhekonsertti. Käy katsomassa koko syyskauden ohjelmisto täältä ja heittäydy rohkeasti musiikin vietäväksi.

Musiikki kuuluu kaikille,

Heidi ja Raisa