Fazerina-juustokakku sopii myös jouluun

Tämä Fazerina-juustokakku vie kielen mennessään. Tein tällä ohjeella kakun valmistujaisjuhliini eli tämä oli valmistujaiskakku vol.2. Valmistujaiskakku vol. 1 oli Pätkis-juustokakku.

Pohja:

175 g Fazerina täytekeksejä

75 g voita sulatettuna

Täyte:

4 dl kermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 prk appelsiinirahkaa

0,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

200g Fazerina suklaata

4 liivatelehteä

0,25 dl appelsiinituoremehua

0,25 dl vettä

Valmistus:

  1. Murskaa keksit ja sekoita ne voisulan kanssa.
  2. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, vuoan halkaisija 22 cm. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  3. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Anna sen jäähtyä.
  4. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  5. Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuusto, rahka ja sokerit.
  6. Lisää seokseen sulatettu ja jäähtynyt suklaa sekä tuoremehu ja sekoita hyvin.
  7. Liuota pehmenneet liivatteet kuumaan veteen.
  8. Lisää liivateseos ohuena nauhana kermaseokseen hyvin sekoittaen.
  9. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
  10. Koristele haluamallasi tavalla. Minä käytin koristelussa Fazerina suklaakonvehteja, macaronseja ja Dr. Oetkerin Black&Gold -koristerakeita.

Mielestäni kakku sopii joulupöytään näinkin, mutta jouluisemman twistin kakkuun saat vaihtamalla pohjan Fazerina täytekeksit piparkakkuihin.

Makoisaa joulua <3

Raisa