Glögi tuo joulun - glögien maistelua

Itä-Suomessa on saatu nauttia jo talvisesta säästä; lumesta, pakkasesta ja viimasta. Mikä onkaan ihanampaa, kuin ulkoilun päälle nautiskella lämmintä glögiä. Illalla töiden jälkeenkin voi rentoutua ja maistella höyryävää juomaa, irrottautua hetkeksi arjesta.

Glögiä lämmittäessä mausteisen makea tuoksu valtaa koko kodin, tuo tuoksu on se, joka tuo joulun hivenen lähemmäksi. Glögi mielletään joulujuomaksi, mutta ehkä glögi on enemmän pohjolan pakkasissa talvijuoma. Moni aloittaa glögikauden jo syksyllä ja taittaa talvea glögiä herkuttelemalla joulun jälkeenkin. Glögi lämmittää ja rentouttaa, mausteinen lämmin juoma myös piristää herättämällä makuhermot.

Testasin paria alkoholitonta glögiä ja ajattelin, että tämä saisi muutkin nauttimaan talvisia hetkiä lämpimän juoman parissa.

REVONTULI-glögijuoma

Tämä glögi oli täysin uusi tuttavuus. Glögiä valmistaa Lapin Maria, luomuna tietenkin. Tässä alkoholittomassa glögissä kaikki raaka-aineet ovat maistuvaa ja tarkasti valittua luomulaatua. Vanilja-Mustikkaglögissä maistuu pohjoisen yöttömän yön mustikat häivähdyksellä Madagaskar-luomuvaniljaa. Glögiä lämmittäessä tuoksu oli todella ihana. Glögin maut ovat aitoja ja glögi oli todella herkullinen ja pehmeänmakuinen. Revontuli-glögijuoman pullo on tyylikäs ja konstailematon, joka kuvastaa puhdasta ja raikasta pohjolaa.
 

Lapin Marian Revontuli-glögijuoma

HANS VÄLIMÄEN Vuosikertaglögi 2016

Hansin glögit ovat olleet vuosi toisensa jälkeen onnistuneita. Välimäen alkoholittomia vuosikertaglögejä on perinteisesti ollut tumma ja vaalea, minä päätin testata tätä vaaleaa versiota. Vaalea rosee glögi ei olekaan ihan perinteinen, vaan glögi on kevyen raikas ja kauniin vaaleanpunainen väriltään. Raparperi, mansikka ja lime ovat saaneet mausteiksi kanelia, neilikkaa, pomeranssia ja kardemummaa. Vaaleanpunainen glögi-ihanuus maistui todella hyvältä. Siinä on kevyt ruusun tuoksu, sekä raikas raparperin ja mansikan maku. Tykkäsin tästä todella paljon! Glögi on pakattu hempeän vanhan roosan väriseen pulloon. Sen takia se taisi kaupasta mukaani lähteäkin, koska vanhasta roosasta on tullut tänä syksynä lempivärini!

 

Kaskein Marjan valmistama Hans Välimäen Vuosikertaglögi 2016

 

Herkullisia pipareita glögin kaveriksi

 

Joulua kohti herkutellen,
SF:n Heidi