Helppo ja herkullinen suppilovahverokeitto maitovaahdolla

Itse en ole tänä syksynä sienimetsään ehtinyt. Onneksi on maailman paras isä, joka huolehtii että meidänkin perhe saa nauttia syksyn parasta lähiruokaa. Paljon herkutellaan sieniä vain paistettuna, mutta joskus sentään teen ne ihan ruoaksi asti. Ehdoton suosikkini on kyllä kermainen keitto, oli kyseessä sitten suppilovahverot tai kanttarellit.

Helppo ja maistuva suppilovahverokeitto on kylmenevien iltojen takuuvarma herkkuruoka.Tämä perinteinen sienikeitto saa kruunuksi tällä kertaa tyylikkään maitovaahdon. Maitovaahto antaa keitolle ihanan pehmeää makua ja tekee annoksesta upean näköisen. 

Keittoon tulee:

1,5 litraa tuoreita suppilovahveroita
1 iso sipuli
nokare voita
125 g sulatejuusto
8 dl kasvislientä
2 dl ruokakermaa tai kaurakermaa
0,5 dl maitoa
Suolaa maun mukaan
Ripaus mustapippuria

Puhdista sienet ja pilko hieman, haiduta kattilassa paistamalla sienistä ylimääräinen neste. Lisää pannulle nokare voita ja sipulit. Kuullota sipulit niin, että ne pehmenevät. Lisää kattilaan kasvisliemi. Hienonna sienten rakenne sauvasekoittimella. Sauvasekoittimella saa keitosta samettista, jos tahtoo tasaisemman suutuntuman. Voit jatkaa myös ilman hienontamista. Lisää keittoon sulatejuusto nokareina, anna juuston sulaa liemeen ja lisää sitten kerma.
Mausta. 
Kestävän maitovaahdon saat mainiosti valmistettua kotioloissa seuraavasti.
Laita kannelliseen purkkiin (sen verran isoon että vaahto mahtuu muodostumaan) noin 0,5dl maitoa, ravista 30 sekuntia kovasti. Avaa kansi ja laita purkki mikroon ja lämmitä siellä 20 sekuntia. Sulje kansi ja sekoita taas 30 sekuntia, laita vielä maitovaahto mikroon ja lämmitä 20 sekuntia. Ota mikrosta ja ravistele uudelleen. Nosta maitovaahto keiton koristeeksi. 

Lämpimiä keittohetkiä syksyyn, 
Heidi