Helppo Mariannejuustokakku mutakakkupohjalla vie kielen mennessään

Tämä kakku syntyi pikkuisen vahingossa. Lapsen synttäreille piti päivänsankarin toiveesta tehdä mutakakku ja normaali täytekakku. No kuinkas kävikään…

Olin paistanut täytekakkupohjan valmiiksi. Myöhään illalla siivouksen jälkeen, kun aloin sitä täyttää, niin leikatessa tajusin, että kakkupohja onkin jäänyt keskeltä raa'aksi, vaikka olin sen tikulla paistaessa kokeillut.

Mietin hetken, että mitäs nyt. Pakko saada jotenkin “lisää” kakkua. Sitten sain idean, että teen juustokakun jo aiemmin tekemäni mutakakun päälle. Mikäs olisikaan parempi mixi kuin ihana raikas mariannejuustokakku ja täyteläisen suklainen mutakakku. Näin yhdestä kakusta tulisi isompi ja siitä riittäisi useammalle.

Tässä myös teille tämä mahtava kakkuresepti, josta tuli meidän perheen suosikki!

Mutakakku:

200 g Tummaa suklaata

200 g Voita

2 dl sokeria

4 kananmunaa

2,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Sulata suklaa sekä voi omissa astioissaan, jätä jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa muna-sokerivaahdon sekaan sulanut suklaa ja voi. Sekoita varovasti joukkoon jauho-leivinjauheseos. Kaada seos korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista uunin alatasolla 15-20 minuuttia. Jäähdytä kakku ensin pöydällä ja sitten jääkaapissa.

Mariannejuustokakku:

4 dl vispikermaa

1 rasia tuorejuustoa (180g)

1 pussi marianne cruch -rouhetta

0,5 dl sokeria

6 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan. Vaahdota kerma ja sekoita siihen tasaisesti tuorejuusto ja sokeri. Sekoita vaahdon sekaan marianne-rouhe. Kuumenna kaksi ruokalusikallista vettä ja sulata liivatelehdet kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana vaahdon sekaan.

Kaada mariannevaahto jäähtyneen mutakakun päälle ja anna hyytyä muutama tunti.

Koristele:

  • Mansikoilla
  • Mintulla
  • Marianne karkeilla
  • Marianne kekseillä

Herkullisia leipomishetkiä,

Heidi