Ihania joulukoristeita itsetehdystä soodataikinasta

Soodataikinakoristeet

Monet muistavat lapsena askarrelleensa jotain suolataikinasta. Tämä soodataikina on vastaavaa kotitekoista askartelutaikinaa, mutta kevyempää  ja kauniin valkoista. Joulun tunnelman tekee yhteiset mukavat hetket perheen kanssa. Joulua odotellessa kun pipareita ei voi leipoa joka päivä, niin meillä  "leivottiin" välillä koristeita soodataikinasta. 

Soodataikinasta saa ihania kuusenkoristeita tai vaikka pieniä koristeita joulunajan paketteihin. Me askarreltiin soodataikinasta erimuotoisia  koristeita, joihin painettiin pitsillä kuviota. Soodataikina askartelu soveltuu hyvin myös lapsien kanssa tehtäväksi. 
Meidän koristeet menevät kuuseen, joulupakettien koristeeksi ja lahjapullojen kaulaan. 

Soodataikinaan tarvitset

1dl Maissitärkkelystä
2dl Soodaa
1 1/4 dl Vettä

Askarteluun
Kaulin ja muotteja
Pitsiliina tai muu kuvionpainamiseen
Tikku /pilli

Aloita massa valmistus mittaamalla maissitärkkelys, sooda ja vesi kattilaan. Sekoita ainekset keskenään ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes taikina kiinteytyy. Siirrä taikina kattilasta kulhoon ja peitä kostealla liinalla ja anna jäähtyä. Kun massa on jäähtynyt niin se on valmista muotoiltavaksi. Tee taikinasta noin 0,5cm paksuinen levy ja paina siihen haluamasi kuviot. Ota sitten muotilla kuvioita taikinasta. Tee koristeisiin reiät ripustuslenkeille, tässä voit käyttää tikkua tai vaikka pilliä.  Koristeet kuivuvat huoneenlämmössä noin vuorokaudessa valmiiksi,  jos tahdot nopeuttaa kuivumista nosta ne tunniksi 75 asteiseen uuniin. Lisää kuivuneisiin koristeisiin kauniit nauhat ripustamista varten.

Me painettiin koristekuvio soodataikinaan pitsiliinalla ja kastehelmikupin reunalla.

Mikä onkaan suloisempaa kuin että lapsi saa laittaa ylpeänä kuuseen aivan itsetehtyjä joulukoristeita!

Ihanaa joulunodotusta!
Heidi