Itsetehty punainen luumuhillo herkuttelijoille

Omasta puusta kerätyt luumut ovat makeita aurinkoisen kesän jälkeen. Luumuja saa kuitenkin myös torilta ja kaupan hedelmäosastolta.

*Alkuperäinen juttu julkaistu ES-lauantai lehdessä 22.9.2018

Arki-iltaankin saa luksusta pienellä juustotarjottimella


Monelle luumuhillosta tulee ensimmäisenä mieleen joulutorttujen hillo, joka on tehty kuivatuista luumuista. Tämä tuoreista luumuista tehty hillo on aivan erilainen. Se on yhtä aikaa kirpeä, raikas ja makea. Luumuhillo on erittäin helppo valmistaa itse.

Luumuhillo kanelitvistillä sopii erinomaisten juustojen seuraksi. Kannattaa kokeilla esimerkiksi valkosipulituorejuustoa, jossa on valkosipulirouhetta. Tämä makuyhdistelmä yllättää todella. Luumuhilloa voi käyttää myös leivonnaisten täytteenä tai lisukkeena, tarjota lettujen tai pannukakun kera tai vaikkapa paahtoleivän päällä. Hillo sopii viimeistelemään myös riistaruoan.

Ainekset:

500 g tummia luumuja

noin 2 dl punaviiniä

200 g hillo- ja marmeladisokeria

ripaus kanelia

Valmistusohje

  1. Puolita luumut, poista kivet. Laita luumut ja alkoholi kattilaan. Keitä seosta hiljalleen 15 minuuttia. Surauta luumuseos sileämmäksi sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Keitä sosetta vielä noin 10 minuuttia.

  2. Mausta sose ripauksella kanelia.

  3. Kaada varovasti kuuma hillo puhtaisiin lasipurkkeihin. Anna hillon jäähtyä ja tekeytyä usean tunnin ajan.

  4. Säilytä hillo viileässä.

Pieniin lasipurkkeihin säilötty itsetehty luumuhillo on kiva satokauden lahjaidea vaikka ystävälle.

 

Ihania herkutteluhetkiä,

Heidi ja Raisa