Joko olet hölskyttänyt?

Avomaakurkkujen aika alkaa olla käsillä. Sen lisäksi että niitä voi säilöä maustekurkuiksi, on loppukesän freesiherkku, muisto jo vuosien takaa. Hölskytyskurkut on monelle tuttu mummolan ruokapöydästä. 

Tässä teillekin ohje, jolla onnistuu mukava lisuke ruoan kylkeen.

Hölskytyskurkut 

500g avomaakurkkuja

0,5dl vettä 

2rkl väkiviinaetikkaa

1,5rkl sokeria

1tl suolaa

Tilliä

Kuori ja viipaloi kurkut. Ota tiivis kannellinen astia, sekoita vesi, väkiviinaetikka, suola, sokeri ja silppua tilli joukkoon. Laita kurkut liemen sekaan ja ravista sekaisin. Anna maustua jääkaapissa noin tunti. 

Herkullisia ruokahetkiä,

Heidi