Lähialueretkeilyä Haukvuoren laavulle, ihanaa metsäterapiaa!

Minulla on ollut muutaman viikon ajan ihan kauhea Lapin kaipuu. Mieleni on todellakin tehnyt lähteä vaeltamaan tuntureille ruskaa ihailemaan. Valitettavasti syksyn aikataulut eivät ainakaan vielä ole antaneet siihen mahdollisuutta, joten päätin katsoa mitä Lappeenranta ja sen lähialueet tarjoavat retkeilyn saralla. Googlettelun jälkeen päädyin viime sunnuntaina katsastamaan millainen retkeilyreitti vie Haukvuoren laavulle. Lappeenrannan kuntopolkuihin ja retkeilyreitteihin pääset tutustumaan tästä.

Lähtö tälle reitille on Myllymäen laskettelukeskuksen parkkipaikan reunasta. Lappeenrannasta sinne on matkaa noin 20 km ja Imatralta 15 km. Tämä Myllymäeltä etelään suuntautuva reitti vie Haukvuoren kallioille. Edestakaisin polkua kulkien retkelle pituutta tulee vähän yli 7 km.

Reitti on merkitty puihin selkeillä sinisillä reittimerkeillä. Polku oli melko helppokulkuinen, mutta maasto kuitenkin kivan vaihtelevaa. Haukvuoren laelle kiivettyä pääsee levähtämään laavulle. Jos haluaa paistaa laavulla makkaraa, niin kannattaa reppuun varata polttopuita. Tällä kertaa siellä ei ainakaan ollut puita valmiina.

Ai, että päiväkahvit ulkona maistuivat hyvälle.

Laavun vieressä kallion reunalta on hienot näköalat, ja kun jatkaa laavun sivulta polkua eteenpäin, niin kauempana olevalta kalliolta on vielä paremmat maisemat ja näköalat.

On hieno, kun läheltäkin löytyy tällaisia kohteita. Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Metsässä liikkuessa päivän kuntoilut tulee tehtyä aivan huomaamatta, eikä raittiin ja puhtaan ilman merkitystä voi tarpeeksi korostaa. Luulenpa, että perheen yhteinen metsäretki eväineen on myös ihana elämys lapsille.

Ihana päivä ja reitti rentouttavaan ulkoiluun metsässä. Menkää ihmiset ihmeessä metsään, suosittelen!

Raisa