Lipaston pikamuutos

Olen jo jonkin aikaa tuijotellut ruskeaa lipastoani sillä silmälle, että sen tumma väri on alkanut kyllästyttää minua. Niinpä kaivon kaapista Jeanne d' Arc living Vintage Paint kalkkimaalin, jonka olin ostanut edellistä projektia varten Wanhan ajan sisustusliike K&K:sta Lappeenrannasta. Edellinen projektini oli keittiön pöydän ja tuolien maalaus. Kaupasta sain niin hyvää opastusta maalien käyttöön ja värin valintaa, että uskalsin lähteä tekemään muutoksia.

 

Nämä kalkkimaalit sopivat erityisesti huonekalujen maalaamiseen. Maali on vesiohenteinen ja ympäristöystävällinen sekä antaa kauniin mattapinnan kalusteille. Maalaamisen voi tehdä sisällä, koska maalit eivät oikeastaan tuoksu millekään.

Kalkkimaalin sävy on Natural white. Maalasin pinnat 4 kertaa, joista ensimmäisen kerroksen ohennettuna veden kanssa. Kolme kerrostakin oli ihan ok, mutta laitoin vielä neljännen, koska pohja oli sen verran tumma. Kannen pinnalle laitoin kaksi kerrosta saman merkin lakkaa. Itse maali kuivuu todella nopeasti, joten lipasto sai uuden värin parissa tunnissa. Lakan suositellaan kuivuvan noin 16 tuntia, joten toisen kerroksen lakkaa laitoin vasta seuraava päivänä.

Vanhat nupit eivät mielestäni enää sopineet uuteen väriin, niin hankin uudet Clas Ohlsonilta.
Valmista :)

Mitä tykkäätte muutoksesta?

 

Mukavaa alkanutta viikkoa <3

Raisa