Makeaa mahan täydeltä-paistettu juustokakku suklaakuorrutuksella

No nyt mennään oman mukavuusalueen ulkopuolelle oikein kunnolla. Minä kirjoitan kakkuohjetta 😊

Serkkuni kanssa tässä taannoin leivoimme juustokakun suklaakuorrutuksella. Kyllä oli herkkua!

Tästä ohje vaikka pääsiäisen kahvipöytään:

Pohja:

150 g Digestive keksiä

50 g voita

Täyte:

800 g Philadelphia tuorejuustoa (maustamaton)

2 dl sokeria

4 kananmunaa

1 dl kermaa

2 tl vanilliinisokeria

Suklaakuorrutus/ Suklaa ganache

150 g suklaata

1,5 dl kermaa

 

Uuni 170 astetta, paistoaika 1 tunti ja jälkilämmöllä 1 tunnin.

Keksit murskataan, keksit ja sulatettu voi sekoitetaan ja painellaan irtopohjakakkuvuokaan (vuoka halkaisijaltaan 24-26 cm). Vuoan pohjalle leivinpaperia ja reunat voidellaan voilla/margariinillä. Pohja siksi aikaa jääkaappiin, kun valmistetaan täyte.

Vispataan tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri sekaisin. Lisätään joukkoon yksi muna kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisätään kerma ja vispataan kaikki huolella sekaisin. Täyte kaadetaan vuokaan kylmettyneen pohjan päälle ja laitetaan uuniin tunniksi. Tämän jälkeen sammutetaan uuni ja jätetään kakku tunniksi sinne jälkilämmölle. Tämän jälkeen kakku yöksi jääkaappiin "hyytymään" vielä.

Seuraavana päivänä teimme kakulle suklaakuorrutuksen.

Sulatetaan suklaa kattilassa ja lisätään kerma siihen koko ajan sekoittaen. Suklaa ganachen annetaan jäähtyä, jonka jälkeen sillä kuorrutetaan kakku. Kakun voi koristella oman maun mukaan. Me laitoimme LISÄÄ suklaata.

Perusjuustokakun voi suklaakuorrutuksen sijaan nauttia myös, vaikka tuoreiden marjojen kanssa.

 

 

 

Suut makiaks :)

Raisa