Makoisat juustokakkumuffinit

Muffini ja juustokakku samassa paketissa, voiko enempää toivoa? Helpot mustikkamuffinit saavat mehevän sydämen juustokakkutäytteestä. Ja ovat takuuvarma tarjottava niin kahvipöydässä kuin pikkujouluissakin.

*Alkuperäinen juttu julkaistu ES-lauantai lehdessä 10.11.2018

Muffinit, muffinssit, cupcakes, kuppikakut ihanalla herkulla on monta nimeä. Luotto muffinitaikinaresepti on kultaakin kalliimpi, perustaikinaan voi sitten yhdistellä makumaailmaksi lähes mitä tahansa, erilaiset marjat, suklaa tai vaikka pähkinät toimivat hyvin. Lisää taikinaan mielimakusi ja kokeile rohkeasti uusia.

Lapset rakastavat kuppikakkuja. Näiden herkkujen leipomiseen onkin mukava ottaa perheen pienimmätkin mukaan, koska muffinitaikinan tekeminen on helppoa. Et tarvitse siihen edes sähkövatkainta, koska aineet vain sekoitetaan keskenään. Joten ei tarvitse jännittää, että oletko vatkannut riittävän kuohkean vaahdon.

Tässä reseptissä mustikkamuffinit saavat herkullisen ja täyteläisen sydämen juustokakusta. Vaniljainen juustokakkutäyte muffinin keskellä antaa ihanaa mehevyyttä. Tekemällä muffinit erilaisiin muffinivuokiin saat ne sopimaan teemaan kuin teemaan, lasten synttäreistä jouluun.

Muffinitaikina

4 dl jauhoja

2 1/2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl kardemummaa

100 g sulatettua margariinia

2 munaa

2 1/2 dl maitoa

2 dl mustikoita

Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Yhdistä toisessa astiassa munat, maito ja sulatettu margariini ja sekoita syntynyt seos hyvin jauhoseokseen. Lopuksi lisää mustikat sekoittaen.

Juustokakkutaikina

200 g tuorejuustoa (voi käyttää myös mautettua tuorejuustoa)

1 muna

1/2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 tl sitruunamehua

Sekoita kulhossa juustokakun ainekset keskenään hyvin sekaisin. Voit voidella muffinipellin öljyllä tai hieman sulaneella voilla. Muista tehdä voitelu huolellisesti, varmista kuppien pohja ja sivut. Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää valmiita paperisia muffinivuokia, mutta silloin kannattaa laittaa ainakin kaksi paperivuokaa päällekkäin tai isompia pahvivuokia. Jaa muffinitaikina tasaisesti 12 isoon pahviseen vuokaan tai useampaan pieneen paperivuokaan. Vedä lusikalla muffinssitaikinaa kasaan niin, että keskelle tulee “reikä”. Laita koloihin n. 1 ruokalusikallinen tuorejuustotaikinaa. Paista 180 asteessa noin 15-20 minuuttia. Voit koristella muffinit haluamallasi tavalla, me laitoimme muffinien päälle vain muutaman mustikan. Välillä yksinkertainen on kaunista. Voit pakastaa muffinit, ne ovat  kätevä vierasvara valmiina pakastimessa.

Ei kun leipomaan ja herkuttelemaan,

Heidi & Raisa