Mansikkakauden kerrosjälkiruoka

Arjen herkkuhetkiin tai juhlapöytään oiva vinkki, jonka valmistaminen onnistuu myös mökillä. Mansikkakauden lähestyessä teimme ihanan ja helpon mansikkajälkiruoan.

*Alkuperäinen teksti julkaistu ES Lauantai -lehdessä 16.6.2018

Eton Mess on nopea herkku valmistaa vaikka yllätysvieraille. Jälkiruoan voi tehdä melkein niistä aineista, mitä kaapista löytyy. Vietimme tyttöjen iltaa ja päätimme ettei jälkiruoan valmistaminen saa olla monimutkaista, eikä aikaa vievää. Joten, me valmistimme Eton Mess- kerrosjälkiruoan makean mansikkasalsan ympärille.

Makea mansikkasalsa:

Mansikoita
Minttua
Sitruunamehua ja sitruunankuorta

Silppua mansikoita, sekoita niiden joukkoon hienoksi pilkottua minttua ja muutama tippa sitruunan mehua sekä raasta sekaan mauksi ja väriksi sitruunankuorta.

Englantilainen Eton Mess -jälkiruoka on perinteisesti valmistettu vispikermasta, marengeista ja erilaisista marjoista. Tätä kiireisen herkuttelijan jälkiruokaa voi varioida monella eri tapaa. Valitse kustakin vaihtoehdosta kaapista löytyvä tai sinulle sopiva vaihtoehto. Kokoa jälkiruoka laseihin tai jälkiruokakulhoihin.

  1. vispikerma, vaahtoutuva vaniljakastike, kauravispi, vispautuva soijakerma, rahka
  2. marenki, keksit, pullapalat, kakkupalat, pähkinät, vaahtokarkit
  3.  hedelmät, marjat, karkkirouhe (esim. Marianne)

Me murustelimme sormin marenkia lasin pohjalle. Sen päälle laitoimme kerroksittain kermavaahtoa, vaniljarahkaa, mansikkasalsaa ja lisää marengin muruja. Päällimmäiseksi pilkoimme vielä tuoreita mansikoita. Tällä kesäisellä herkulla tuli kyllä makeannälkä tyydytettyä.

Herkullista päivää <3

Heidi ja Raisa