Matkustaminen on ihanaa, mutta pakkaaminen…

Minä rakastan matkustamista ja uusiin paikkoihin tutustumista. Aika paljon tähän ikään mennessä on jo tullut reissattua, mutta pakkaaminen on minusta vaan edelleen yhtä vastenmielistä. Tänäkin vuonna olen käynyt jo Ylläksellä, Helsingissä ja Tampereella useita reissuja, Rovaniemellä, Viipurissa, Tahkolla, Pietarissa ja…mutta se pakkaaminen...

Palasin juuri tämän vuoden THE reissusta USA:sta. Tähän reissuun pakkaaminen oli erityisen haastavaa, koska se sisälsi muun muassa kaupunkilomaa, rantalomaa, viinitilalla vierailun, keikan ja urheilua. Sääennusteetkin lupasivat niin helteitä, ukkosmyrskyjä kuin viileää ilmaakin. Paljon helpompi on pakata pelkälle rantalomalle, jossa voit kulkea bikineissä, rantamekossa ja flip-flopeissa 24/7 ;)

Pakkaamista helpottaakseni minulla on tapana tehdä ”Mitä mukaan- lista”. Onko teillä tällaista tapaa? Tämä listan tekeminen on varmaan periytynyt minulle jo lapsuudesta vanhemmiltani. Toki, en tätä ihan lyhyille reissulle tee. Mutta hyvin suunniteltuahan on jo puoliksi tehty,eikö?

Vaikka olisin listan tehnyt jo ajoissa, niin itse pakkaaminen jää minulla aina viime tippaan. Yleensä viimeiset päätökset, laukun tyhjennystä ja täydennystä tapahtuu vielä siinä vaiheessa, kun pitäisi olla jo pihalla menossa. Niin kävi nytkin. Vaikka stressaan matkalle lähtöä ja pakkaamista, niin ikinä ei ole mitään tärkeää matkasta jäänyt. Taitaa tuosta "Mitä mukaan-listasta" olla jotain hyötyä. Ja se tunne, kun tavarat ovat kasassa ja matka kohteeseen on alkanut, on aivan mahtava eikä stressistä ole enää tietoakaan.

Nyt on reissu tehty! Edessä on matkalaukun tyhjennys. Kummasta sinä tykkäät enemmän, matkalaukun pakkaamisesta vai tyhjentämisestä? 

Jet lag-huuruiset terveiset täältä pyykkivuoren keskeltä <3

Raisa