Metallikynnet vs. Mattakynnet

Tilasin uusia ihanuuksia geelilakkakokoelmaani. Kuuminta hottia tällä hetkellä tuntuvat olevan matta- ja metallikynnet. Näiden lisäksi paketissa oli tietenkin pari erilaista glitterlakkaa. Olen kuin harakka kaiken kiiltävän perään ;)

Uutuuksia
Geelilakkakokoelma

Olen tehnyt itselleni geelilakkauksia kolmisen vuotta. En todellakaan ole ammattilainen vaan ihan itseoppinut lakkaaja. Ihastuin geelilakkaukseen heti, koska sen kestävyys kynsissäni on aivan eriluokkaa kuin tavallisella kynsilakalla. Geelilakoilla saa tehtyä niin klassiset lakkaukset kuin myös todella näyttäviä ihanuuksia. Vain mielikuvitus on rajana.

Jos et halua investoida lakkoihin ja LED/UV-lamppuun, niin ammattilaiset tekevät laukkauksia useissa kauneus- ja kynsistudioissa. Kannattaa käydä kokeilemassa! Itse käyn tasaisin väliajoin ammattilaisilla manikyyrissä, ihanaa hemmottelua, ja itsehän olen maailman huonoin kynsien viilaaja.

Nyt testasin ensimmäistä kertaa mattalakkaa ja ”pulveria”, jolla saa metallikynnet.

Ensiksi kynnet puhdistetaan esi- ja viimeistelypuhdistusaineella. On tärkeää, että kynsi on aivan puhdas. Sen jälkeen kynnet lakataan aluslakalla ja ne laitetaan kovettumaan LED-valon alle 30 sekunniksi.

Kynnet uunissa

Sitten lakkaus halutun värisellä geelilakalla ja jälleen kynnet ”uuniin” 30 sekunniksi. Nyt käytin mustaa ja valkoista lakkaa. Tarvittaessa laitan toisen kerroksen värillistä lakkaa. Metallipulveri hangataan kynnen pintaan (valkoiset kynnet) ja päälle laitetaan vielä päällyslakka, joka kovetaan uunissa. Mustan lakan päälle laitoin värittömän mattalakan. Lakka alkoi nopeasti muuttua mattamaiseksi.

Lopuksi kynsien vähän tahmea pinta pyyhitään samalla puhdistusaineella kuin aluksi. Mattalakan pitää olla kunnolla kuivunut ennen tätä, muuten se kuoriutuu pois. Mattalakka on ihana, mutta sen käyttö vaatii vielä harjoittelua. On paljon paksumpaa kuin muut lakat ja käyttäytyy erilailla. Metallipulveria näyttää eksyneen vähän mustiin kynsiinkin. No, harjoitus tekee mestarin :)

Nyt on valmista. Etu- ja keskisormiin laitoin metallihohdetta ja muihin mattamustaa, pitihän sitä päästä kokeilemaan molempia. Mielestäni niistä tuli kivat pikkujoulukynnet. Mitäs te tykkäätte?

Säihkyen kohti viikonloppua,

SF:n Raisa