Pietari- kosmetiikkashoppailijan paratiisi

Teimme viikonloppuna pikkujoulureissun Pietariin. Kyllä oli taas ihanaa viettää pari päivää miljoonakaupungin sykkeessä. Olemme molemmat tahoillamme viettäneet Pietarissa aikaa opiskelun ja työn takia, joten perinteiset "turistinähtävyydet" on nähty moneen kertaan. Niinpä yhteisillä Pietarin visiiteillä olemme keskittyneet aistimaan kaupungin vilskettä istumalla kahviloissa, tekemällä ostoksia, rentoutumalla kauneushoitoloissa ja syömällä hyvin.

Ensimmäinen kirjoituksemme Pietarin matkoistamme on pyhitetty kosmetiikalle, ihonhoito- ja hiustuotteille. Niin kuin otsikosta käy ilmi, kaupunki on kosmetiikkashoppailijan paratiisi. Kaupungissa on useita isoja kosmetiikkakauppaketjuja. Meidän ehdoton suosikki on ”Letual” https://www.letoile.ru/ . Ketjun myymälöitä on ympäri Pietaria. Turistin on helppo löytää esimerkiksi kauppakeskus Galleriassa sijaitseva vasta laajentunut ja uusittu kaksikerroksinen myymälä. Tähän myymälään oli remontin myötä auennut myös NARS:in oma osasto.

Merkkejä on tarjolla paljon enemmän kuin meillä Suomessa. Merkki ja tuotevalikoimat vaihtelevat myymälöittäin. Normaali hintaiset tuotteet ovat aikalailla Suomen hinnoissa, mutta tällä ketjulla on joka kuukausi joku tarjouskampanja. Nyt oli -50 % kaikista tuotteista, poislukien tietyt tuotteet/merkit, mutta näitä oli vähän. Tällä kertaa alennukseen saantiin ei edes tarvinnut ketjun kanta-asiakaskorttia. Venäjälläkin on kanta-asiakaskortit melkein jokaisella kaupalla. Kortin saa kassalta ja usein alennuksenkin saa heti ensimmäisestä ostoskerrasta.

Toinen kosmetiikkaketju, jossa usein käymme on Rive Gaushe http://www.rivegauche.ru/ . Tämä myymälä löytyy myös kauppakeskus Galleriasta, mutta myös Nevski prospektin varrelta.

Uusin löytömme on luonnonkosmetiikkaa myyvä Planeta Organica ja todella hyvä löytö onkin http://planetaorganica.ru/ .Myymälä on avannut ovensa Nevski prospektilla alkuvuodesta 2016. Tämä myymälä on merkin ainoa oma liike Venäjällä. Tuotteita kyllä saa useista liikkeistä ympäri Venäjää ja myös Suomesta.

Me olemme erityisesti tykänneet Planeta Organican vartalon kuorintavoiteista, butter-voiteista, silmänympärysvoiteesta ja suihkusaippuasta.

Oletteko tutustuneet näihin myymälöihin tai tuotteisiin? Mitä tykkäätte?

Mukavaa sunnuntaita <3

SF:n tytöt