Pizzapäivä - näin teet pizzasta todella maukasta!

Mikä on pizzassa isossa osassa? No tomaattikastike! Ja siksi se onkin tärkeää saada maistumaan erinomaiselta. 
Tässä ohjeet kuinka tomaattikastike on niin maistuvaa, että sen meinaa syödä suoraan, ennen kuin se edes ehtii pizzapohjan päälle.

Aloita pizzan teko pohjasta.
1 uunipellillinen tai 2-4 pientä pizzaa
-3dl vettä
-1pss kuivahiivaa
-1tl suolaa
-3rkl öljyä
-5dl durum vehnäjauhoja
Lisää lämpimään veteen suola, pieni osa jauhoja ja hiiva. Sekoita ja lisää öljy ja loput jauhot. 
Anna taikinan kohota.

Aloita kastikkeen teko kun taikina kohoaa.

Kastikkeeseen tarvitset:
-1 iso sipuli
- 3 valkosipulin kynttä
- 1prk (400g) kirsikkatomaatteja tomaattimehussa
-1rkl sokeria
-1tl suolaa
-ripaus mustapippuria 
-tuoretta basilikaa
-nokare voita  tai tilkka öljyä sipulien kuulottamiseen.

Pilko sipuli ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi, kuullota ne voissa tai öljyssä. Lisää seuraavaksi kirsikkatomaatit mehuineen. 
Mausta, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla ja anna kiehua hiljalleen. Lopuksi lisätään basilika ja nostetaan liedeltä.

Painele tai kauli taikina pohjaksi ja levitä kastike pohjan päälle. 

Täytteet tässä herkullisessa pizzassa. 

Juustoraaste (levitä HETI tomaattikastikkeen päälle)
Mozzarella (leikkaa mozzarella pallo viipaleiksi ja levitä viipaleet juustoraasteen päälle)
Ilmakuivattua kinkkua (tämä levitetään päällimmäiseksi)
 

Ilmakuivattukinkku - mozzarellapizza
Tomaatti-mozzarella pizza

 

Sydänbasilika

Herkullista pizzaperjantaita, 
Heidi