Pukukoodi tumma puku

Sain keväällä kutsun juhliin ja kutsussa oli pukukoodi tumma puku. Mitä se tarkoittaa naisen pukeutumisen suhteen?

Kellonaika kertoo tilaisuuden luonteen, ja sen mukana pukeutumisen. Klo 18.00 on vedenjakaja, joka määrittelee, onko tilaisuus ilta- vai päiväjuhla. Tämä tilaisuus alkoi klo 18.00, joten kyseessä oli iltajuhla ja juhlava sellainen. Niinpä pukeuduin seuraavien ohjeiden mukaan:

  • Iltapuku on juhlavasta materiaalista valmistetttu yksi- tai kaksiosainen iltapuku. Se voi olla myös juhlava housupuku ( esimerkiki juhlava haalari) tai naisten smokki.
  • Ohuet sukkahousut tai stay-upit.
  • Sirot jalkineet, kuten avokkaat tai sandaletit.
  • Pieni ja siro kädessä kannettava iltalaukku.
  • Illalla voi käyttää hieman näyttävämpiä koruja kuin päivällä.
  • Illalla ei käytetä hattua eikä yleensä käsineitä.   

Iltapuku ja juhlapuku menevät helposti sekaisin. Pukeutumiskoodin ollessa tumma puku, nainen pukeutuu iltapukuun ei juhlapukuun. Iltapuku on pituudeltaan maksimissaan jalkapöydän päälle. Se voi olla myös nilkkamittainen, pohjemittainen tai tilaisuuden salliessa jopa lyhyempi. Mutta mitä juhlavampi tilaisuus on, sitä varmempi valinta on pidempi iltapuku. Juhlapuvun ero iltapukuun on muun muassa juuri pituudessa. Juhlapuku on aina niin pitkä, että vain kenkien kärjet näkyvät puvun alta.

 

Suositeltavaa on, että laukku ja kengät olisivat samaa materiaalia. Nyt rikoin tätä laukun ollessa mattaa ja kenkien kiiltävät, hyi minua ;)

 

Pukeutumisasiat ja etiketit tuntuvat aina herättävän paljon keskustelua ja mielipiteitä. Mikä on "oikeasti" oikein ja mikä väärin? Noh itse ainakin yritän pukeutua pukukoodin mukaan juhlaan sopivalla tavalla. Tykkään panostaa juhlapukeutumiseen kuin myös hiuksiin ja meikkiin. Mielestäni asianmukainen pukeutuminen osoittaa kunnioitusta ja arvostusta juhlaa, juhlanjärjestäjiä ja kanssajuhlijoita kohtaan.

Toivottavasti teillä on tiedossa ihania juhlia <3

Raisa

Ps: Tietenkään puhelimesta ei löytynyt yhtään kuvaa minusta tässä juhlaeleganssissa :D