Rakkaudesta ystäviin, ruokaan ja juomaan - Roomalainen illallinen uudessa Rossossa

*Kaupallinen yhteistyö Lappeenrannan Rosson kanssa

Uusi Rosso tarjosi herkutteluhetken italialaisten makujen parissa. Lämminhenkinen roomalainen illallinen on mahtava idea viettää yhteistä aikaa ystävien ja tuttujen kanssa makoisista herkuista ja mukavasta tunnelmasta nauttien.

Joko olette huomanneet, että Lapppeenrannan Rosso on muuttanut IsoKristiinaan? Sen avajaisia vietettiin 26.10.2018. Me pääsimme ennakkoon tutustumaan uusissa tiloissa avattavaan Rossoon parin bloggaajakollegan kanssa mukavan illanvieton merkeissä. 

Uudistunut Rosso

Uuteen Rossoon saapuessamme tuntui kuin pieni pala Italiaa olisi tullut Lappeenrantaan. Meitä vastassa oli ihanan hämyisä, viihtyisä ja lämmin tunnelma. Iloinen ja ystävällinen ravintolahenkilökunta otti meidät hymyillen vastaan, koimme olevamme lämpimästi tervetulleita.

Nautimme alkuun supersuositut Aperol spritz-drinkit. Raikkaat juomat herättivät mukavasti ruokahalun ja antoivat rennolle illalle kivan startin. Katselimme siinä juomia nauttiessa ravintolan ihanaa ilmettä, Rossosta oli saatu todella viihtyisä. Kun käyt Rossossa, niin katselehan ympärillesi sillä silmällä, että tunnistatko pieniä yksityiskohtia, jotka ovat muuttaneet Armadan Rossosta IsoKristiinaan.

Aperol spritz-drinkit ennen ruokaa

Rosson tunnelma

Me ihastuimme ehdottomasti Rosson tunnelmaan. Valaistus ja sisustus loi rennon, mutta tyylikkään tunnelman. Rosso on ehdottomasti ravintola kaikille, paikka iloiselle yhdessä ololle.

italialainen keittiö
Yksityiskohtia!
Rosson tunnelma ja sisustus
Kuvittele itsesi ravintolaan Italian tunnelmallisille kaduille. Rossossa pääset juuri sinne!

Ravintolapäällikkö Ella kertoi meille vähän Lappeenrannan Rosson historiasta. Ensimmäinen Rosso avattiin 1987 juurikin samaiseen kauppakeskus Iso-Kristiinaan. Moni lappeenrantalainen muistaa vanhan Rosson kauppakeskuksen yläkerrassa. Armadaan Rosso muutti 2001. Nyt muutto IsoKristiinaan oli Lappeenrannan Rossolle ikään kuin paluu juurilleen. Vetovoimainen kauppakeskus on loistava paikka uudistuneelle Rossolle.

Italian innoittama menu

Pääsimme maistelemaan ihania ruokia heidän ruokalistalta, pääset tutustumaan listoihin tarkemmin tästä. Jo menua lukiessa vesi herahti kielelle. Erityisesti meitä miellyttivät menukokonaisuudet ja mahdollisuus tilata pöytäseurueelle jaettavaksi tarkoitettuja annoksia.

Alkuun maistelimme erittäin herkullisia alkuruokia. Raisa nautti rapean ja herkullisen bruschetta mozzarellan, jossa focaccia-leivän täydensi perinteinen mozzarellan ja tomaatin yhdistelmä. Heidi herkutteli capra-annoksen, jossa vuohenjuusto oli saanut hunajahunnun ja raikkautta granaattiomenasta.

Seuraavaksi nautimme La Serata Romana -menukokonaisuudesta huikean antipastolautasen, jossa oli melonia, ilmakuivattua kinkkua, mozzarellaa, valkosipulileipää ja antipastikasviksia. Nam, mitä ihania makuja. Piti hillitä, ettei täyttäisi itseään kokonaan jo alkupaloilla.

Suussa sulavia alkupaloja

Jatkoimme meidän makumatkaamme valitsemalla roomalaisten artesaanipizzojen joukosta maisteltavaksi Rustica maren ja Rustica pollon. Kumpikaan meistä ei ollut aiemmin maistanut roomalaisia pizzoja ja nämä pizzat olivatkin oikein mieleinen uusi kokemus. Pizzoissa oli paljon makuja herkullisella rustiikkisella pohjalla, joka oli tavallista pizzaa hiukan paksumpi. Usein tulee jätettyä pizzoista reunat syömättä, milloin niitä ei jaksa syödä ja milloin ne vaan on liian kuivat. Roomalaisiin pizza-annoksiin kuuluu myös tomaattivalkosipulidippi, jonka kanssa rapeat reunatkin tuli herkuteltua viimeistä murua myöten.

Rustica pollo
Rustica mare
Roomalaisia pizzoja voi nauttia mielin määrin

Ihanan illallisen kruunasi jälkiruoaksi nauttimamme piccolo panna cottat, sopivan kokoinen vaniljainen pannacotta makealla mansikkakastikkeella oli todellinen napakymppi aterian lopuksi.

Suussa sulava piccolo panna cotta

Roomalaiseen illalliseen oli myös suunniteltu ja huolella valittu juomapaketti, joka sointui aivan täydellisesti illallisen herkkuihin. Kauniisti kootut annokset tarjosivat esteettisyydellään myös silmänruokaa.

aperol sprizt
Raikkaat drinkit: aperol-spritzit!

Perheen pienimmät on otettu kivasti huomioon Rossossa. Lapsille on omat ateria- ja pizzavaihtoehdot, mutta aikuisten listalta tuttuja annoksia on saatavilla myös lapsille sopivassa koossa.

Rosso on kaikille sopiva paikka viettää aikaa yhdessä rennosti ja iloisesti hyvästä ruoasta nauttien. Paikka on todellakin siis tunnelmallinen ja hieno, mutta silti Rosso on italialaisen kulttuurin tyyliin oikein sopiva myös lapsiperheille. Rossoon mentäessä ei tarvitse miettiä, että voiko ottaa lapsia mukaan!

Voiko illalta muuta toivoa, kun todella hyvää ruokaa ja seuraa? Mielestämme ei, joten iltamme oli kaikin puolin aivan loistava.

Käykäähän herkuttelemassa

Heidi ja Raisa