Ranskalainen kinkku-juustopiirakka, my all time favorite

Tämä kinkku-juustopiirakka tuo mieleeni lapsuuden. Äitini teki tätä ja kutsui sitä Ranskalaiseksi juustopiiraaksi. Itse olen lisännyt nimeen vielä kinkun, koska laitan sitä piirakkaan ihan reilusti. En tiedä onko tämä minun tekemäni piirakka lähelläkään alkuperäistä Rankalaista juustopiirasta, mutta tässä minun versioni piirakasta.

Pohja (n. 26 cm vuokaan):

100 g voita

2dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

3 rkl jääkylmää vettä

Täyte:

200 g palvikinkkua

1 pieni paprika

150 g Emmental-juustoraastetta

3 munaa

2,5 dl ruokakermaa

ripaus mustapippuria

Ohje:

Nypi kylmä voi ja vehnäjauhot keskenään muruseokseksi.

Lisää suola ja vesi, sekoita sekaisin.

Vuoraa voideltu uunivuoan pohja taikinalla ja nosta taikinaa myös reunoille.

Kuutioi kinkku ja paprika. Ripottele kinkut ja paprikat taikinan päälle.

Sekoita munat, ruokakerma ja juustoraaste keskenään. Mausta seos mustapippurilla.

Kaada munaseos vuokaan tasaisesti kaikkialle.

Paista piirakkaa 200 asteessa hieman keskitasoa alemmalla tasolla n. 40 minuuttia, kunnes täyte hyytyy ja pinta on saanut kauniin värin.

Nosta piirakka jäähtymään.

 

Vinkit:

Piirakka on parhaimmillaan kunnolla jäähdyttyään.

Tarjoile piirakka vihersalaatin kera.

Kaupoista saa käteviä valmiita piirakkapohjia, esimerkiksi ruisperunataikina toimii tässä hyvin.

 

Herkullista sunnuntaita <3

Raisa