Siemennäkkäri lasipurkissa

Mitä viedä mökkiviemisinä, kun ihmisillä on jo kaikkea? Paketoi vaikkapa trendikäs näkkäri purkkiin.

*Alkuperäinen teksti julkaistu ES Lauantai -lehdessä 9.6.2018


Kesä on kyläilyjen kulta-aikaa, kun vieraillaan mökeillä, grillijuhlissa ja sukulaisissa. Aina on sama ongelma ettei tyhjin käsin kehtaa vierailulle mennä. Tähän pulmaan gluteeniton siemennäkkileipä lasipurkissa on kiva idea.

Siemennäkkileipä on trendikäs ja gluteeniton terveysherkku. Tämä koukuttava näkkäri on onneksi myös helppo valmistaa itse. Purkin siemeniä varten voit ostaa valmiina kaupasta tai käyttää esimerkiksi tyhjentynyttä lasista kurkkupurkkia liuotettuasia etiketit irti. Yhdellä kertaa on helppo annostella siemenet useampaakin purkkiin. Näin sinulla on valmiina useampi vieminen.

Siemennäkkäri

1,5 dl auringonkukansiemeniä
1,5 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0.5 dl chiansiemeniä

0.5 dl psylliuminsiemeniä
4 dl kiehuvaa vettä
3 rkl öljyä
1 tl suolaa

Kiehauta vesi. Sekoita siemenet, öljy ja kiehuva vesi taikinaksi. Anna levätä 10 minuuttia. Jaa taikina kahdelle pellille ja levitä tasaiseksi ohueksi levyksi, tässä voit käyttää apuna toista leivinpaperia. Ripottele päälle sormisuolaa. Paista 150 asteisessa uunissa noin 45-55 minuuttia kunnes näkkileipä on kullanruskeaa ja rapeaa.

Kirjoita siemennäkkärin ohje kortille, jonka kiinnität purkin mukaan narulla. Voit tehdä myös rouskuvan näkkärin valmiiksi ja pussittaa sen kivoihin paperipusseihin. Lisäksi näkkileivän kaveriksi voit ostaa kaupasta erilaisia tuorejuustoja. Näkkärin kanssa sopivat niin suolaiset kuin makeat tuorejuustot.

Ihanaa alkanutta viikkoa <3

Heidi ja Raisa

Leikkaa näkkäri heti uunista tultua paloiksi.