Sima goes wild with lime

Vappu tekee tuloaan, tänään on aika tehdä sima valmiiksi kruunaamaan vapun herkutteluhetket. 
Itse tehty on aina itse tehty, tietää mitä syö ja juo. Olen pitänyt aiemmin siman tekoa jotenkin hankalana, mutta sitä se ei ole. Tänä vuonna sima saakin pikkusen tvistimmän maun, kun se villiintyy limestä.

Kokeile sinäkin itse tehtyä simaa tänä vuonna!

Lime-Sima

  • 4 l vettä
  • 250 g fariinisokeria
  • 250 g taloussokeria
  • 1,5 dl limen mehua (perinteiseen versioon sama määrä sitruunamehua)
  • 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)

Pullotukseen

  • sokeria
  • rusinoita

1. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

2. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.

3. Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.

4. Säilytä valmis sima viileässä ja käytä viikon kuluessa.

Mukavaa vapun odotusta, rohkeasti kokeilemaan siman tekoa!
Heidi