SnowVillage

Täällä Etelä-Karjalassa on pari päivää ollut sumuista, harmaata ja vetistä, niinpä vien teidät kuvamatkalle taianomaiseen lumen ja jään maailmaan lumikylä SnowVillageen.

SnowVillage sijaitsee Ylläksen ja Levin välimaastossa Lainiossa. Joka vuosi sinne nousee upea kokonaisuus lumi- ja jäätaidetta. Arkkitehtuuri sekä sisustukset vaihtuvat joka vuosi, mikä takaa aina ainutlaatuisen elämyksen. Lumikylässä pääset tutustumaan jäähotelliin, jääravintolaan, jääkappeliin ja jäiseen cocktailbaariin jääveistoksineen. Ammattitaitoiset rakentajat loihtivat tämän kaiken puhtaasta vedestä, käyttämällä miljoonia kiloja lunta ja satojatuhansia kiloja luonnonjäätä.


Jos et ole vielä käynyt lumikylässä, niin nyt pääset tutustumaan tähän uskomattoman lumoavaan paikkaan kuvien muodossa. Nauttikaa!

Varmasti unohtumaton paikka vihkimiselle on jääkappeli.
Lumihotellissa on myös sviittejä. Siellä voisi viettää vaikka hääyön.
Upeaa jäätaidetta
Hotellihuoneet on tehty lumesta. Lumen eristävän ominaisuuden ansiosta sisälämpötila on aina -2…-5 celciusastetta. Meidän vierailun aikana ulkona oli -37 eli sisällä oli huomattavasti lämpimämpää :)
Hotellissa on alansa parhaiden jään ja lumenveistäjien sisustamia, yksilöllisin teemoin toteutettuja jääsviittejä ja -huoneita.
Lumikylässä on huomioitu Suomen 100-vuotisjuhlavuosi.
Jääravintolan Kolmen sepän patsas, täällä voit nauttia illallista.
Jäinen cocktailbaari
Shotti jäälasista
Tusristiselfie :)

Luonnossa tämä kaikki näyttää 1000 kertaa paremmalta ja upeammalta. Jos olet suuntaamassa lomalle Lappiin, käyhän itse kokemassa tämä henkeäsalpaava lumikylä ja vietä yö lumihotellissa. Itselläni yön viettäminen tässä uniikissa lumihotellissa on nyt bucket-listallani (things to do before you die).

Ihanaa alkanutta viikkoa!

Raisa