Sinivalkoinen herkku juhlapöytään - Suomi 100



Suomalaisilla on suuren juhlan tuntua, kun rakas kotimaa täyttää pyöreät 100-vuotta!
Tässä mitä herkullisin kakku itsenäisyyspäivän juhlapöytään.
Sini-valkoisessa kakussa maistuu mustikka, kaura ja vanilja, pienellä säväyksellä raikasta sitruunaa.

Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita voi ja murskatut keksit. Painele kauramassa irtopohjavuoan (24cm) pohjalle ja laita jääkaappiin.

Mustikkatäyte:
200 g metsämustikoita
1 prk  (200g) vaniljarahkaa
1 dl kuohukermaa
2 liivatelehteä 
2rkl sitruunamehua 

Soseuta ja paseeraa mustikat.  Sekoita keskenään mustikkasose, rahka. Vaahdota kerma ja sekoita mustikka-rahkaseokseen. Sulata liotetut liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun ja lisää täytteen joukkoon. 
Tee reunakalvosta pienempi ympyrä kuin vuoka ja aseta se vuokaan pohjan päälle. Kaada täyte renkaaseen, tasoita ja laita pakastimeen hyytymään. Älä jäädytä!

Vaniljatäyte:
3 dl kuohukermaa
200 g vaniljarahkaa
1/2-1 tl vaniljasokeria
1/2 dl sitruunanmehua
4 liivatelehteä

Vaahdota kerma ja sekoita rahka ja vaniljasokeri. Sulata liotetut liivatelehdet kuumaan sitruunanmehuun. Yhdistä kaikki keskenään käännellen.

Irrota reunakalvo mustikkatäytteen ympäriltä ja lisää vaniljatäyte vuokaan. Laita jääkaappiin yön yli tai muutamaksi tunniksi.

Kiille:
1 sitruunan mehu
vettä ( niin että mehua+vettä tulee noin 2dl)
4tl tomusokeria
3 liivatelehteä
sinistä elintarvikeväriä

Sekoita mehu sokeri ja väri. Kuumenna pieni osa mehusta, sulata liotetut liivatteet siihen ja lisää mehun joukkoon. Kaada kiille kakun päälle ja anna hyytyä.

Poista vuoka kakun ympäriltä. Koristele valkosuklaalla, marengeilla, sokerikoristeilla, pensasmustikoilla jne.

Hyvää itsenäisyyspäivää!
Heidi