Tavaroista luopumisen tuskaa

Kevään tullessa minulle tulee tarve siivota ja tyhjentää kaappeja. Jotenkin tuota tavaraa vaan on kertynyt. En nyt ihan lähtenyt toteuttamaan japanilaisen ammattijärjestelijän Marie Kondon KonMari-menetelmää vaikkakin se, tuntuu olevan todella suosittu juttu tällä hetkellä. Siinä tavaraa karsitaan yksinkertaisesti vastaamalla yhteen kysymykseen: Tuottaako tämä esine minulle iloa?

Hmmm…periaatteessa yksinkertaista, mutta miten tuon tavaran pois heittäminen onkin niin vaikeaa???

Oma menetelmäni oli ennemminkin, olenko käyttänyt tätä vaatetta pariin vuoteen? Tavaraa kertyi tuolla laillakin. Osa tavaroista oli melkein käyttämättömiä tai jopa uusia, hävettää myöntää. Tuskailin ja kipuilin tavaroista luopumisen kanssa, mutta kun päätöksen olin tehnyt niin luopumisesta tuli todella hyvä olo, jopa vapauttava tunne. En taida olla ainoa, joka kokee luopumisen tuskaa vai onko se teillä helpompaa? Lopulta jopa nauroin tuolle kipuilulleni, sehän on vain tavaraa.

Osan tavaroista luovutin hyväntekeväisyyteen, osa meni lumppukeräykseen ja osan vein kirpputorille myyntiin. Taktisesti varasin jo ennen kaappien tyhjennyksen aloittamista kirpputoripöydän, joten kaappien tyhjennys oli PAKKO tehdä.

Varasin pöydän Sampo Kirppikseltä Lappeenrannasta kahdeksi viikoksi. Tämä kirpputori taitaa olla uusin Lappeenrannan kirpputoreista. Paikka on siisti ja henkilökunta todella ystävällistä sekä avuliasta. Suurin plussa on se, että sinun ei tarvitse itse käydä joka päivä siivoamassa paikkaasi vaan työntekijät tekevät sen puolestasi. Ja kyllä, paikkasi pidetään todella siistinä! Isoille tavaroille on olemassa oma alueensa kirpputorin takaosassa (itse vein sinne esim. ison kattokynttelikön) ja vitriiniin voit laittaa, vaikka arvokkaampaa tavaraa

Minulta päätyi myyntiin muun muassa vaatteita, kenkiä, laukkuja, koruja, astioita ja sisustusjuttuja. Kannattaa käydä tsekkaamassa paikka 82 vaikka pääsiäisen aikana  😉

Sampo kirppikseen pääset tutustumaan täällä. http://www.sampokirppis.fi

 

Mukavaa pääsiäistä!

Raisa