Täydellinen joulukakku saa makunsa mandariinista ja inkivääristä

Alkuperäinen juttu julkaistu ES-Lauantai lehdessä 8.12.2018.

Tämän ihanan raikkaan kakun juju on inkiväärissä ja joulun kausihedelmässä mandariinissa. Pehmeän mandariini moussekakun kruunaa  Fazerin sesonki konvehdeista tehty suklaakuorrutus.

Joulu lähestyy kovaa vauhtia ja aletaan virittäytyä joulun tunnelmaan. Joulukuussa suunnitellaan jo joulupyhien tarjottavia, kahvitellaan tuttavien kesken ja vietetään iloisia pikkujouluja.

Suklaaherkut kuuluvat vahvasti joulunaikaan. Joka joulu kauppojen hyllyille ilmestyy uusia sesonkimakeisia. Innostuksen tähän kakkuun saimme tämän sesongin uutuus konvehdeista. Näissä  Fazerin maitosuklaa tryffelikohvehdeissa maistuu raikkaat mandariini ja inkivääri. Kakun mandariinimousse ei ole ylimakea vaan hennon hienostunut, koska kakun makeus syntyy suklaa kuorrutuksesta.

Suunnittelimme herkullisen moussekakun aikuisempaan makuun vaikka vaalean glögin kanssa nautittavaksi.

Mandariini-suklaakakku

Kakkupohja:

150 g keksejä

50 g voita

Murskaa keksit tehosekoittimessa taikka esimerkiksi muovipussissa kaulimella hienontamalla. Sulata voi ja sekoita sulanut voi keksimurskan sekaan. Valmista kakku 15-16 cm irtopohjavuokaan. Leikkaa leivinpaperista ympyrän muotoinen pala ja laita se vuoan pohjalle. Painele massa kakkuvuoan pohjalle ja laita jääkaappiin kovettumaan.

Mandariinimousse:

3 dl vispikermaa

100 g mascarponea

sokeria maun mukaan

2 mandariini kuoriraaste, mehu sekä hedelmälihaa

4 liivatelehteä

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

  2. Pese mandariinit ja raasta niiden kuoret ja purista mehu talteen.

  3. Vatkaa vispikerma, lisää mascarpone, sokeri ja mandariinin kuoriraaste sekä hedelmäliha.

  4. Kuumenna mandariinimehu ja purista liivatteista vedet. Lisää liivatteet kuumaan mandariinimehuun.

  5. Kaada liivateseos ohuena nauhana kerma-mascarponevaahtoon kokoajan vatkaten.

  6. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan.

  7. Laita kakku hetkeksi pakastimeen                                                                                                                            

Suklaa kaadetaan kylmän kakun päälle ja silloin suklaa jähmettyy paremmin eikä valu pois kakun päältä liikaa.

Mandariini & inkivääri-suklaakuorrutus kakun päälle valutettavaksi:

130g  Fazerin mandarin & ginger tryffelikonvehteja

0,75 dl kuohukermaa

Lämmitä kerma kattilassa ja nosta kattila pois liedeltä. Laita konvehdit kerman sekaan sekoittaen kunnes se on tasaista. Anna kuorrutteen jäähtyä. Irroita irtopohjavuoan reunus ja kaada suklaakuorrute kakun päälle. Siirrä kakku tarjoiluastialle ja nosta kylmään. Anna kuorrutteen jähmettyä ja koristele kakku ennen tarjoilua.

Me käytimme koristeina itse tehtyjä marenkitikkareita, pieniä marenkeja, sokerikuorrutettuja mandariinin lohkoja, suklaakonvehteja ja pieniä piparkakku tähtiä. Koristelun voi aina tehdä tilaisuuden ja oman maun mukaan.


Herkullista joulunodotusta

Heidi ja Raisa