Helppo pannuleipänen eli trendikäs flatbread

Pannuleipä on ihana ja nopea tapa tehdä leipää, tuore leipä houkuttelee kokeilemaan erilaisia täytteitä.

*Alkuperäinen juttu julkaistu ES-lauantai lehdessä 29.9.2018

Pannulla paistettava leipä on mukava iltapala tai illanistujaisten pieni suolainen. Täytteitä voit varioida omien mieltymysten mukaan, täytä ja taita kaksinkerroin ja nauti. Lämpimän leivän päälle riittää myös vain sipaisu tuorejuustoa.

Flatbreadin valmistuksessa ei käytetä lainkaan hiivaa ja reseptissa olevat vehnäjauhot voit korvata vaikka gluteenittomalla jauhoseoksella. Eri makumaailmoihin pääset lisäämällä taikinaan erilaisia mausteita. Voi käyttää vaikka currya, pilkottua jalopenoa, chiliä tai mustapippuria.

Flatbreadin valmistuksessa ei käytetä lainkaan hiivaa ja reseptissa olevat vehnäjauhot voit korvata vaikka gluteenittomalla jauhoseoksella.

Flatbread on oiva apu tilanteisiin kun huomaat leivän loppuneen kotoa. Useimmiten kaapeista löytyy ainekset tähän yksinkertaiseen taikinaan. Koska leipää ei tarvitse kohottaa eikä paistamiseen käytetä uunia valmistuu tämä leipäherkku vaivattomasti.

Flatbread eli pannuleipä (4 kpl)

3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl oliiviöljyä
1,25 dl vettä (lämmintä)

Paistamiseen:
oliivi- tai rypsiöljyä
50 g voita

Sekoita ainekset kulhossa keskenään ja vaivaa taikinaa hetken aikaa, kunnes se on kimmoisaa. Jaa taikina neljään osaa ja kauli taikinasta yksi kerrallaan pienen tortillaletun kokoisia leipäsiä. Kauli taikinalevyistä mahdollisimman ohuita. Tee aina yksi leipä kerrallaan ja paista saman tien.

Paista taikinalevyt öljy-voiseoksessa noin 2,5 minuuttia per puoli. Pannuleipä on valmis, kun sen pintaan ilmestyy ruskeita pilkkuja. Laita valmiit leivät keittiöpyyhkeen alle ja pidä ne lämpiminä tarjoiluun saakka.

Leipien päälle voi laittaa vaikka:

Maustamaton tuorejuusto
Halloum-juusto
Avokado
Persikka
Salaatti

Tai

Maustamaton tuorejuusto
Ilmakuivattu kinkku
Cantaloupe-meloni
Avokado

  • Leipien täyttämisessä on vain mielikuvitus rajana. Täytteinä voi käyttää mitä jääkaapista ja kuiva-ainekaapista löytyy.

  • Mikäli et nauti kaikkia pannuleipiä heti, anna niiden jäähtyä, pakkaa leivinpaperiin tai folioon ja säilytä jääkaapissa. Ota sieltä toisella kertaa välipalaksi tai vaikka evääksi.

  • Voit käyttää flatbread-leipiä myös pizzapohjan tavoin, täyttää ne pizzatäytteillä ja paistaa uunissa pizzasiksi.

Ei kun kokeilemaan rohkeasti näitä herkullisia leipiä!

Heidi ja Raisa