Muistot koruiksi

Vanha puutalo kylpee kesäauringossa. Lasiverannan ikkunalaudat ovat täynnä kirkkaan- ja vaaleanpunaisia pelargonioita. 
Astun sisälle taloon, tiedän että olen tervetullut aina mummolaan, hiljaisuuden rikkoo vain kiikkutuolin tasainen natina puulattiaa vasten ja sukkapuikkojen rytmikäs kilahtelu. Menen peremmälle ja huutelen tervehdykset, mikä ilo vanhuksissa syttyykään. Ennen kuin huomaankaan on mummo jo laittanut kahvit porisemaan, vastailen ukin kysymyksiin; miten työt menee? Onko reipas ja rehti mies jo löytynyt? Mummo kattaa kahvipöytää samalla kun ukin kanssa rupattelemme. Kuinka hyvää tarinointi tekee niin vanhuksille kuin itselleni. 

Mummo huutelee että kahvit on kupissa ja jäähtyy, jos ette malta tulla juomaan. Pöydän peittää pitsiliina, vieraille vain parasta, vitriinikaapista on haettu kauniit, sirot, ruusukuvioiset kupit, ja laatikosta kaivettu sievät pienet hopealusikat. Mummo on tehnyt herkkuja toivoen että saisivat kahviseuraa piristämään hiljaista ja tasaista arkea, pöydästä löytyy aamupäivällä paistettua pullaa ja lusikkaleipiä. Sekoittelen sokeria kahviin pienellä hopealusikalla, nautin mummolan kiireettömästä tunnelmasta. 

Tulee päivä kun mummola hiljenee, ei ole enää pullan paistajaa, ei kahvin keittäjää, eikä kiikkutuoli natise enää entiseen malliin. Lusikkaenkeli Jaana Hirvonen tekee ainutlaatuisia koruja käsityönä vanhoista hopea esineistä ja muista kierrätettävistä materiaaleista. Hänelle voi toimittaa omia materiaaleja, joista saa uniikkeja ja historiaa mukanaan kantavia koruja. Näin näitä arvokkaita hetkiä voi kantaa mukanaan niin arjessa kuin juhlassa. Kahvipöydän hopealusikat saavat uuden elämän.

Muistakaa käydä tervehtimässä vanhuksia, käykää nauttimassa mummolan tunnelmasta ja painakaa mieliinne ja sydämiinne ne hetket, jotka saatte viettää heidän kanssaan.

SF:n Heidi

Kuvissa; Lusikanvarsista tehty rannekoru, 5 markan kolikoista tehdyt korvikset ja 10 pennin kolikoista rannekoru