Välimeren makuja suolaisissa muffineissa

Alkuperäinen juttu julkaistu ES-Lauantaissa 19.1.2019.

Makeat muffinit ovat tuttuja kahvipöydän suosikkeja, mutta nyt tehdäänkin suolaisia versioita. Näitä suolaisia kuohkeita muffineja, kun tekee kerran tekee, niitä takuulla tekee uudelleenkin. Nämä maukkaat ja mehevät herkut sopivat tarjottavaksi sellaisenaan vaikkapa brunssilla ja illanistujaisissa tai lisukkeena salaatin ja lämpimän keiton kera. Voit tehdä muffineja  myös valmiiksi vierasvaraksi pakastimeen.

Me vietimme talvisen sunnuntain leipomalla ja herkuttelemalla leipomuksillamme. Näissä tekemissämme muffineissa on Välimerellisiä makuja. Näihin makuihin kuuluvat muun muassa yrtit, pippurit, oliivit sekä ehdottomasti hyvä oliiviöljy. 

Näiden suolaisten muffinien makumaailma vie Välimerelle

Ainekset (12 kpl):

rasvaa muffinipeltiä varten

70 g kivettömiä vihreitä oliiveja

200 g fetajuustoa

noin 4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

1 rkl hienonnettua timjamia

2 ½ tl leivinjauhetta

½ tl soodaa

ripaus suolaa

jauhettua mustapippuria

1 kananmuna

¾ dl oliiviöljyä

3 dl maustamatonta jogurttia

Valmistus:

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele muffinipellin kupit rasvalla.

  2. Pilko oliivit pieniksi paloiksi. Kuutioi fetajuusto 150 g ja murenna loput juustosta. Sekoita kulhossa keskenään jauhot, oliivipalat, timjami, sooda, leivinjauhe, suola ja pippuri.

  3. Sekoita toisessa kulhossa kananmunan joukkoon öljy ja jogurtti.

  4. Kaada kananmunaseos jauhoseoksen joukkoon ja sekoita taikinakaapimella mahdollisimman vähän.

  5. Annostele puolet taikinasta muffinipellin kuppeihin ja päälle fetakuutio. Jaa loput taikinasta fetan päälle kuppeihin ja lopuksi ripottele pinnalle fetamuruja.

  6. Paista muffinit uunin keskitasolla 25-30 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Uunista oton jälkeen anna niiden jäähtyä hetki. Nosta muffinit pelliltä ja voit tarjoille ne joko lämpiminä tai kylminä.

 

Ihanaa talvisunnuntaita kaikille

Heidi ja Raisa