Vaniljapannacotta ja raparperikiisseli

 

Mitä parhain raparperiaika on NYT!
Vaniljapannacotta toimii hienosti raparperikiisselin kaverina, ainaisen kermavaahdon sijaan. Tämä helppo gluteeniton jälkkäri menee niin perheen arkiherkutteluun kuin paremman lounaan jälkiruokanakin.

Pannacottan voi mieltää vaikeana tehdä, mutta tässä ohjeessa käytetyllä, maitopohjaisiin jälkkäreihin suunnitellun hyytelösokerin avulla valmistaminen on hyvin yksinkertaista.  Raparperikiisselin voi tarjota sellaisenaan tai maustaa mansikoilla. 

Vaniljapannacotta:
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
1 dl hyytelösokeri Multia
1 tl vaniljasokeria

Valmista vaniljapannacotta sekoittamalla kaikki aineet kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 1/2minuuttia.
Annostele annosmaljoihin. Anna jäähtyä jääkaapissa pari tuntia.

Raparperi-Mansikkakiisseli
7-8 dl (400 g)raparperinpaloja
8 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 dl vettä
4 rkl perunajauhoja
n. 1/2 l tuoreita mansikoita tai pakastemansikoita

Leikkaa raparperit parin sentin paloiksi, kiehauta vesi ja sokeri  ja keitä hajoavan pehmeiksi.
Sekoita kylmään veteen perunajauhot. Nosta kattila liedeltä ja kaada suurus joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin vielä kiehahtaa ja siirrä pois liedeltä. Lisää tuoreet lohkotut mansikat tai jäiset pakastemansikat. Kaada raparperi-mansikkakiisseli kulhoon ja ripottele pinnalle sokeria.

Tarjoile kiisseli vaniljapannacottan päällä. 

Kesänmakuja toivottaen,
Heidi