Verigreippi minipavlova - makean marengin ja kirpeän sitruksen suloinen liitto

Alkuperäinen juttu julkaistu ES-Lauantaissa 16.2.2019.

Ihanan makeaa ja sopivan kirpeää, minipavlova verigreipillä on kaunis jälkiruoka, joka tuo jo raikkaan ajatuksen keväästä talven keskelle.

Sitrushedelmien pääsesonki kestää Suomessa marraskuusta maaliskuuhun. Yksi tämän satokauden sitruksista on verigreippi, joka on maultaan makeampi kuin vaalea greippi. Verigreippi on hyvin monikäyttöinen. Ne ovat maukkaita ja raikkaita sellaisenaan nautittuina, voit puristaa ne mehuksi tai käyttää ruoissa ja leivonnassa antamassa väriä ja makuja.

Me käytimme verigreippiä valmistaessamme minipavlovia. Marengin pavlovaan voit valmistaa itse tai ostaa valmiina kaupasta. Tämä jälkiruoka on todella helppo, nopea ja herkullinen jälkiruoka. Se on myös gluteeniton. Perinteisesti pavlova täytetään kermavaahdolla, mutta me päätimme vaihtaa makean kerman tällä kertaa jogurttiin, joka sai pientä makeutta hunajasta. 

Raikkaassa verigreippi-minipavlovassa maistuu kevät

Marenki:

3 valkuaista

2½ dl sokeria

1. Vaahdota valkuaisia ja sekoita joukkoon sokeri muutamassa erässä. Jatka vaahdottamista niin kauan että vaahto pysyy kulhossa, jos käännät sen ylösalaisin.

2. Laita marenkimassa pursotinpussiin, jossa on koristetylla. Pursota marenkia pesän muotoon uunipellille leivinpaperin päälle.

3. Paista marenkeja 75 asteessa uunin keskitasolla tunti. Katkaise uunista virta, avaa luukku raolleen. Anna marenkien kuivua uunissa vielä tunnin.

4. Voit valmistaa marengit edellisenä päivänä, säilytä ne silloin kuivassa.

 

Marengin lisäksi tarvitset (6 annosta)

2 verigreippiä

1 dl maustamatonta paksua täysrasvaista jogurttia

1 rkl hunajaa

tuoretta sitruunamelissaa koristeeksi

1. Leikkaa verigreipit kalvottomiksi ja pilko ne haluamallasi tavalla.

2. Sekoita jogurtin joukkoon hunaja. Lusikoi jogurttikastiketta marenkipesien päälle.

3. Asettele verigreipin palaset jogurtin päälle. Koristele sitruunamelissan lehdillä. Tarjoile heti.

 

Makeaa sunnuntaita <3

Heidi ja Raisa