Vuokatti - Pala kauneinta Suomea ja liikunnan riemua

Kävin lomailemassa ja treenailemassa Vuokatissa. Vuokatti on huippupaikka tällaiselle aktiivilomailijalle, tekemistä riittää ja mahdollisuuksia on lajikirjossa paljon. Vuokatin Urheiluopisto, Holiday Club Katinkulta sekä monet pienemmät yritykset tarjoavat pienelle alueelle valtavan kattauksen liikuntaa ja urheilua. Ei siis mikään ihme, että Vuokatti liikuttaa kaikkia, maailman kärkiurheilijoista aina kuntoilijoihin.

Vuokatissa piilee Vuokatinvaaran lisäksi toinenkin vaara, nimittäin kun siellä kerran käy, tahtoo takuulla takaisin. Itselleni kävi ainakin juuri noin. Ensimmäisen reissun jälkeen alettiin jo heti suunnitella seuraavaa. Olemme lomailleet Vuokatissa kaikkina vuoden aikoina ja aina palanneet kotiin täynnä energiaa, akut on ladattu rentoutumalla, nauttimalla liikunnan ilosta ja perheen yhteisestä ajasta.

Kaakonkulmalta Kainuuseen on sopivasti matkaa, ajomatka ei rasita liikaa ja maisemat ovat kuitenkin jo toisenlaisia, sekä talvisin tietenkin tuo lumitilanne on parempi! Majoitusmahdollisuuksia löytyy hulppeista mökeistä edullisempiin vaihtoehtoihin.

Etelä-Suomessa ei ole päässyt vielä kunnolla hiihtämään, siksi keskityin nauttimaan upeista maisemista ja hyvässä kunnossa olleista laduista. Reissuun mahtui myös iloa pulkkamäessä, jumppaa kuntosalilla, uintitreenejä aamuisin ja kylpylän erilaisia saunoja ja lämpimiä altaita iltaisin.

Liikunnan vastapainona on tärkeää nauttia hyvää ruokaa ja näistä olenkin koonnut meidän muutamat suosikit paikallisista herkuttelupaikoista.

Vuokatti-Sotkamo paikallisia herkkutärppejä

* Ravintola Messi, Sotkamo
Ravintola Messi Sotkamon keskustassa tarjoilee päivittäin lounasta, muulloin a´la carte listalta löytyy varmasti jokaiselle sopivaa syötävää. Ravintola käyttää laadukkaita raaka-aineita ja ruoka on valmistettu kainuulaisella rakkaudella ruokaan.

* Huuskolan Jäätelö, Vuokatti
Tavattoman herkullisia jäätelöitä, sorbetteja, jogurtteja, salaattijuustoja ja muita maitotuotteita, suoraan maitotilalta. Nauti paikan päällä tai osta mukaan. Tilan tuotteita on myynnissä myös paikallisissa marketeissa.

* Makea Cafe & Deli, Sotkamo
Herkuttelijan paratiisi, kahvila-konditoria jonka valikoimasta löytyy tuotteita perinteisestä pullasta valloittaviin kakkuihin, unohtamatta gluteenittomia tuotteita. Voit poiketa kahvilla tai ostaa mukaan lähialueella tuotettuja tuotteita. Asiakaspalvelu on todella hyvää, suosittelen poikkeamaan ja pitämään herkkuhetken.

Pääsette nauttimaan Vuokatin upeista maisemista kuvien välityksellä.
Heidi

Vuokatinvaaran maisemia