Yllättikö kevät sinunkin pihasi? Ei hätää, tässä pari vinkkiä.

Kaupallinen yhteistyö Lappeenrannan K-Raudan kanssa.

Kevät on ihanaa aikaa! Kesä alkaa pikku hiljaa hiipiä tuoden mukanaan lämpöä ja auringon valoa. Kevät tuoksuu mullalle ja oikein kutsuu pihalle puuhastelemaan. Talven jäljiltä pihalla onkin paljon tekemistä; haravointia, kukkapenkkien laittoa, istutuksia ja terassin sekä kalusteiden siivousta ja hoitoa.

Lumien sulamisen jälkeen meidän pihalta paljastui terassi, joka todella on öljyämistä vailla sekä istutusryhmä, joka näytti talven jäljiltä aika surkealta. Ei kun kohti paikallista K-Rautaa. Sieltä saa asiantuntija-apua ja tuotteita, joilla laitetaan pihalle uutta ilmettä kesää odotellessa.

Olin kuvannut pensasryhmää, ja pihasuunnittelijan avulla päädyttiin antamaan sille uutta ilmettä lisäämällä kuorikatetta pensaiden alle ja väleihin. Cellon värikate sopi tarkoitukseen erinomaisesti. Kuorikate antaa kauniin ja siistin pohjan pensaille, ehkäisee rikkaruohoja ja auttaa ylläpitämään maan kosteutta. Kuorikatteen lisääminen onkin todella helppo keino saada huoliteltua ilmettä pihan pensasryhmille, ja tekeehän se pensasryhmästä jatkossakin helppohoitoisen, mikä on tärkeää tälläiselle ei niin innokkaalle rikkaruohojen kitkijälle.

Alkutilanne
Ehostettuna

Pihasaunan terassi kaipasi myös käsittelyä, koska kestopuuterassi on säiden armoilla ja sen väri oli haalistunut. Tähän K-Raudan ammattilaisten neuvo oli puhdistaa terassi hyvin terassipesulla. BioComb-terassipesuaine on biohajoava. Käsittely on hyvä tehdä ennen öljyämistä, koska terassipesu kirkastaa ja puhdistaa käsiteltävän pinnan. Itse öljyämiseen suositeltiin Teknoksen Woodex Wood Oilia. Siitä valitsimme ruskean sävyn, jotta saunamökin terassin väri olisi yhtäläinen talon terassien kanssa. Woodexilla käsittelet ja huollat myös puiset pihakalusteet ja esimerkiksi paljun puisen pinnan. 

Olen ennen hoitanut terassien öljyämisen pensselillä, mutta nyt suositeltiin kokeilemaan Tikkurilan terassiöljylastaa. Lastalla on huomattavasti helpompi saada öljyä sopiva määrä kerralla levitettäväksi. Lastan saa kiinnitettyä varteen, jolloin työasentokin on paljon parempi kuin pensselin kanssa sutiessa. Erityissuositus siis tälle lastalle!

Terassin käsittelyn jälkeen onkin ihana kantaa pihakalusteet terassille ja nauttia kevätauringosta iltapäiväkahvien merkeissä.  Terassista tuli tosiaan kuin uusi, olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Pieni puuhastelu oli varmasti tämän arvoista!

Terassin huoltotarvikkeet
Ennen ja jälkeen öljyämisen


Kun kesää ja vihreää joutuu vielä hetken odottelemaan, niin nyt kesäilmettä voi luoda ihanilla orvokeilla! K-Raudan Viherpihalta löytyy jo kauniita orvokkeja ja niiden kaveriksi murattia amppeleihin tuomaan väriä ja kesäiloa! 
Kultainen pihapuuhastelukaveri oli ehkä enemmän haitaksi kuin avuksi: sen verran innokkaasti Popi yritti osallistua niin pensasryhmän kuorikatteen levittämiseen kuin orvokkien istutukseenkin. Terassin käsittelyn ajan oli kyllä visusti sisällä, muuten saattaisin omistaa hiukan ruskeamman version kultaisestanoutajasta.

Orvokkiamppelit istutettuina ja pihapuuhastelu kaveri

K-Raudan tuotteisiin pääset tutustumaan TÄÄLTÄ.

Iloisia ja aurinkoisia hetkiä pihalla puuhasteluihin,
Heidi