Lojalisuus, mikä ihmeen arvo?

LOJAALISUUS, MIKÄ IHMEEN ARVO?

Tiedätkö mitä lojaalisuus tarkoittaa? Tunnetko sydämessäsi lojaalisuutta? Onko sinut kasvatettu lojaaliksi? Sain kokea itse viime viikolla sellaista lojaalisuutta, että itkin kotiin mennessäni autossa.

Tänä päivänä lojaalisuus on monen mielestä aika tuntematon arvo, vaikka juuri tämä arvo on erittäin tärkeä esim. työyhteisössä, perheessä ja ystäväpiirissä. Lojaalisuus on ikään kuin kadonnut tästä maailmasta.

Millainen ihminen on sitten lojaali? Hän on luotettava, rehti, uskollinen ja mielestäni myös sydämellinen. Hän on juuri se henkilö, kenelle voit kertoa kaikki sydänsurusi ja keneen voit luottaa täysin. Valitettavasti nuo luonteenpiirteet puuttuvat monelta nykypäivän henkilöltä.

Lojaalisuuden vaje näkyy ihmisten välisissä suhteissa. Ei luoteta läheisiin arjessa, ja arki voi olla haastavaa. Se, että ei omaa lojaalisuutta voi hankaloittaa työsuhteita. Uskollisuuden vaje voi luoda eripuraisuutta esim. työpaikalle. Siinä vaiheessa, kun rehtiys ihmissuhteissa katoaa, astuu kuvioihin monesti itsekkyys. Itsekkyys se vasta onkin ikävä ja ilkeä arvo.

Lojaalit ihmiset ovat tärkeitä maailmalle. Ole lojaali oman itsesi takia. Anna pala sydäntäsi ja uskollisuutta oikeastaan ihan kaikille, niin hyvälle ystävällesi kuin hieman tuntemattomallekin. Älä puhu ihmisistä pahaa selän takana, älä kenkkuile työystävillesi tai perheenjäsenille. Hyväksy toisten virheet ja puutteet, arvosta toisen erilaisuutta. Pidä mielessäsi sanonta: ” Kukaan ei ole kuin Sinä, se on Sinun vahvuutesi”.

Lojaali on uskollinen ja auttaa läheistään aina hädän keskellä. Kiitos ihanat ystäväni sydämellisyydestä muutoksen myrskyssä ja kiitos rakas, lähes yhdeksänkymppinen isäni viisaista sanoistasi.