LOMANI PARGASSA

LOMANI PARGASSA

Viikon loma Kreikan Pargassa takana ja tänään pää pyörällä töiden kimpussa. Loma pienessä aidossa kreikkalaisessa kaupungissa antoi kunnolla virtaa ja taas jaksaa pakertaa jopa tylsien paperihommien kimpussa. Keskiviikkona on onneksi jo pari sisäpyöräilytunnin vetoa.

Pargassa olisi ollut mahdollista pyöräillä tai patikoida oliivilehtojen ympäristössä, mutta ei, tämä mimmi vain lepäsi ja piti oikein kunnon palauttavan viikon. Treenikamat olivat mukana varmuuden vuoksi, mutta paikallisen kuntosalin ovi jäi avaamatta tällä kertaa. Pikku-Krionerin rannalla kävin uimassa vain kerran, toisena päivänä otin puolen tunnin thai-hieronnan ylävartalolle ja viimeisenä lomapäivänä nautin auringosta pilvettömältä taivaalta miespuolisen thai-hierojan kera tunnin ajan. Täytyy kyllä myöntää, että naispuolisella hierojalle oli napakammat otteet, mutta oli kiva myös päästä kokeilemaan miespuolisen thai-hierojan taitoja.

Kesäkausi oli vasta aluillaan Pargassa, joten kaikkia palveluja ei ollut vielä tarjolla. Tarkoitus oli ajella minijunan kyydissä Ali Pashan-linnoitukselle, mutta kyytiä ei vielä ollut tarjolla. Korfulle oli tarkoitus lähteä torstaina, istuttiin laivassa yli puolituntia, mutta loppujen lopuksi kapteeni peruutti matkan teknisen vian takia. Hiukka harmittaa, sillä meillä oli tarkoitus käyttää koko päivä shoppailuun. Pargassa oli ihan mukavasti kauppoja, mutta nuorten ja miesten vaatteita ei oikeastaan olleenkaan. Onneksi minigolfia pääsi pelaamaan ja kenttä oli tosi hyvässä kunnossa, kenttä on 12 reikäinen.

Kreikkalainen ruoka oli taivaallista. Tuli kokeiltua aika monta ravintolaan rantakadulla, satamassa ja Krionerin rannan läheisyydessä, kun nuoriso halusi syödä sekä lounaan että päivällisen. Herkullisin alkupala oli paistettu kesäkurpitsa, paras ruoka oli ehdottomasti italialaisessa ravintolassa syöty Mama X:n uunissa haudutettu kana ja perunat ja jälkiruokana maistui hedelmät hunajan kera.

Yksi retkipäivä tehtiin perinteisesti eli Epiruksen salaisuudet tulivat tutuiksi. Veneiltiin jokikanavan upeissa maisemissa, nähtiin mystisiä luolia ja lintusia, matkattiin läpi maaseudun bussilla ja varpaat kastettiin kuolemattomuuden Styx-virtaan. Myös kiipeilytaitoja pääsi kokeilemaan upeissa puissa. Koskenlasku ja ratsastuskin olisi ollut mahdollista, mutta meille riitti patikointi. Retken paikallinen lounas oli myös nautinto.

Itse tykkään Kreikasta matkailumaana. Santorinin Qia on kaunein, monipuolisin ja kivoin Kreikan kohteista, mutta kyllä Pargakin oli vierailun arvoinen mesta. Seuraavan kerran tämä yrittäjä lomailee kotimaassa viikon verran heinäkuussa ja sitä seuraava loma onkin vasta kesällä 2017. Onneksi verottaja muisti veronpalautuksilla, joten kesällä 2017 on luvassa uusi maa tai kohde.

Aurinkoisia lomapäiviä kaikille ja muistakaa, että loma on rentoutumista varten, unohtakaa suorittaminen niin arkipäivän askareissa kuin treenailussakin.